maanantai 15. elokuuta 2016

Outlander Inspired Tartan Outfit


Sing me a song of a lass that is gone Say, could that lass be I?

Outlander on iskenyt minuun kuin moukarilla.
Skotlanti faniuteni on noussut aivan uusiin sfääreihin sarjan myöntä, ja rakkauteni tartaania kohtaa on moninkertaistunut.
Outlanderin puvustus on huippuluokkaa, joten lähdin apinoimaan perästä Clairen asuja: tein itselleni "sassenach" asukokonaisuuden.
Kysyin avopuolisoltani että olenko nyt hänen oma sassenachinsa, hän vastasin että olen possunah :P

Hameen tekemisessä oli aivan uudenlaiset haasteensa vaikka peruskaava onkin simppeli. Kangasta vain on niin perkeleesti ja se tuli laskostaa tasaisesti koko vyötärökaitaleen matkalle.


// Outlander has really had an impact on me. Thanks to the series, I've become an even bigger fan of Scotland than I already was and my love for tartan has multiplied.
The costumes of Outlander are top-quality, so I decided to mimic Claire's outfits and made myself a "sassenach" outfit. I asked my SO if I'm his sassenach now but he answered that I'm a "possunah" (possu=piglet)
There were some brand new challenges in making the skirt even though the basic sewing pattern is simple. There was a hell of a lot of fabric and i had to fold it evenly for the whole width of the waistband.
possunah19
Sakke the Highlander dog.
possunah5
Pakko paljastaa jo tässä vaiheessa, että neuletta en ole tehnyt itse. Suunnitelma ja kaavoitus kyllä, mutta pyysin äitiä virkkaamaan.
Käyttämäni korut kuvassa ovat suomalaista suunnittelua, Kalevalakoruja.
// I have to admit that I didn't make the knit garment myself. I did plan it and make its sewing pattern but asked my mom to crochet it.
The jewellery I'm using in the picture is Kalevala jewellery, which is Finnish design.
possunah22 possunah11 possunah12 possunah13 possunah10 possunah17 possunah26 possunah27 possunah24
Puvun pääntiestä löytyvä rintaneula on Thistle, skottien kansalliskukka. Ostin korun käydessäni Edinburghissa.
The brooch found at the neckline of the dress is Thistle, the national flower of Scotland. I bought the brooch when I visited Edinburgh.
possunah23 possunah8 possunah6 possunah9 possunah4 possunah3 possunah1 possunah21
Muutama kuva itse sarjasta, josta ammensin inspiraatiota :)
outlander

5 kommenttia:

 1. Now, this is a lovely sewing project. ♥ You do look like a highlander in these pictures. The dress is awesome and your jewelry matches perfectly. I love your bracelets!

  Also, I really enjoyed both seasons from the TV series (the photo and film art are breathtaking), as well as the three first books of the saga.

  Thanks for this post, it is such an inspiration!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko ja todella taidokkaasti tehty jälleen kerran :) Käytätkö korsettia alla tai onko mekossa itsessään luita? Korostuu niin ihanan oikeaoppisesti tuo vyötärö :)

  Outlanderia en ole itse päässyt katsomaan vielä, mutta tarkoituksena olisi kyllä katsoa, kun rakastan kaikkia historiallisia sarjoja ja serkku on kehunut sitä paljon.

  VastaaPoista
 3. Aivan upea asu! Ja sehän on tosiaan ihan kuin Outlanderista :) Itse pidin siitä ensimäisestä kaudesta enemmän mutta kiva sarja kyllä ja puvustus ja lavastus ovat kyllä todella taidokkaita. Kaunis on myöskin tuo virkattu huivi. <3
  Kyllä vaan olet aivan mielettömän taitava ompelemaan. :)

  VastaaPoista
 4. Violette B.;
  Thanks!
  I got one of those bracelets as a gift from my boyfriend :)
  I have read the books aswell, so it is fun to watch if the TV series is similar to the books.


  HuggyHare
  Kiitos!
  Yläosassa on luita selässä ja etupaneelissa + hameen alla on " perseensuurentaja" eli vyötärö näyttää kapeammalta :D
  Kannattaa katsoa ainakin ensimmäinen kausi, se oli minusta aivan ihana :)

  Helwi:
  Kiitos!
  Olen samaa mieltä, eka kausi oli parempi kuin toinen, mutta niin se taisi mennä kirjoissakin. Siinä Ranska jaksossa ei ollut muuta kivaa kuin ne huimat asut :)

  I Lorkyn I:
  Thank you! :)

  VastaaPoista

Remember Your Manners.
I will review the comments before publishing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...