torstai 4. toukokuuta 2017

Traveling in Portugal - Porto Part. 1

Ensimmäinen matkani Portugaliin!
Miksi ihmeessä juuri Portugali? Noh, se ei varsinaisesti ole koskaan ollut minun missään " pakko käydä" -listalla, mutta minun kaverini asuu siellä joten tartuin tilaisuuteen ja sain viikoksi ilmaisen majoituksen.
Matkailu kuitenkin avartaa, enkä ole käynyt aikaisemmin Portugalissa.
Olen aina ollut vähän huono pakkaamaan, aina tulee liikaa tavaraa mukaan vaikka kuinka yritän karsia ^^'
Kaverille piti viedä aamupalaksi kaurapuuroa kun sitä ei saa Portugalista.

// My first trip to Portugal!
So, Why Portugal? It's not really what I had in my "must go and see" list, but my friend lives there so I took the opportunity and got a free stay for the week.
I have not been in Portugal before.
Overpacking sucks and I suck so badly packing my suitcase, there's always too much stuff even I'm trying to pack lightly ^^'
But I need my outfits!

porto51 porto48 Lensin Suomesta ensin Lissaboniin, josta pienemmällä koneella Portoon. Sää oli taas lähtiessä kohdillaan, lunta ja jäätä satoi poikittain, tosi kiva!
Lennon kesto oli noin viisi tuntia, joka rupesi tuntumaan perseessä. Onneksi Portoon ei lennä enää kuin 50 minuuttia. Hintaa lennoille tuli noin reilu 300€.

// I traveled from Helsinki to Lisbon, where I switched to a smaller plane that went to Porto.
The flight time was about five hours. From Lisbon to Porto, it was only 50 minutes. Flights cost around 300 €.

porto47
Lentokoneen siivet olivat niin jäässä, että lähtiissä niihin jouduttiin sumuttamaan jotain oranssia ja vihreää kuumaa ( vettä ?? )
Ikkunasta näköala oli perin Suomalainen.
porto46
Viikolla päivisin kaverini oli tietysti töissä, joten minä jouduin viihdyttämään itse itseäni, joten kokeilin erilaisia drinkkejä. Kuvassa olevalla oli hintaa 5€ ja siinä on noin 9 cl viinaa. Nam nam :D
porto39
Ajastimella osuin melkein kuvaan. Ostin isännälle FC Porto pelipaidan ^^
porto42
FC Porto maskotteja
porto3 porto40
Naapurin hauvva oli aina vahdissa
porto45
Sitruuna ja appelsiinipuut olivat täynnä herkku hedelmiä
porto37
Alkoholi on Portugalissa halpaa, olut tölkki kaupassa maksaa halvimmillaan 30 senttiä. Six bäkki irotaa siis vain muutamalla eurolla.
Baarissa kalja maksaa euron. Viina on noin puolet halvempaa kuin Suomessa.
Liha ja elektroniikka on kalliimpaa kuin Suomessa, kosmetiikka ja hajuvedet ovat suunnilleen saman hintaisia.
Minua ainakin häiritse Portugalissa se, ettei siellä kierrätetä mitään. Kaikki pulloista ja tölkeistä ruokaan menee suoraan sekajätteeseen ja kaatopaikalle :/

// Alcohol in Portugal is cheap. In the shop cheapset beer costs about 30 cents.
In the bar, price is one euro. Meat and electronics are more expensive than in Finland, cosmetics and perfumes are about the same price.
I am very disturbed because people do not recycle anytihing in Portugal. All bottles and food goes straight to the rubbish dump :/
porto36
Ylä ja alamäkiä riitti. Kirkkoja oli joka nurkalla.
porto44 porto43
Luotin punaiseen.
Portugalilaiset pukeutuivat suhteellisen tylsästi. Paikallisilla oli myös hinku pitää nahkatakkia tai toppatakkia silloinkin kun lämpömittarissa oli +25 astetta.
porto35
Kertamaksu bussissa oli 1,60-1,90€ riippuen oliko bussissa wifi vai ei. Taksilla ajaminen oli halpaa verrattuna suomen hintaan ( 5 km matka 6€ ) Ongelma oli siinä että taksikuskit eivät puhueet yhtään englantia, ja eivät osanneet ajaa meidän kotikadulle vaikka näytin paikan suoraan kartasta.
Kerran yksi kuski jätti minut kokonaan väärään paikkaan, jolloin oli pakko laittaa netti puhelimesta päälle ja katsoa missä hitossa sitä oltiin. Onneksi löysin uuden taksitolpan jonka kuski oli vähän fiksumpi kuin edeltäjänsä, se osasi käyttää jopa navigaattoria!

// A one-way ticket on the bus cost 1.60-1.90€ depending if there is wifi on the bus.
Driving with a taxi was cheap (Compared to the Finnish taxi prices).
The problem was that the taxi drivers didn't speak any English and they had no idea where my home street was even I showed it on the map.
Once, one driver left me in the wrong place, so I had to put the net on to my phone, so I could see where the hell I was. Luckily, I found a new taxi driver who was a bit smarter than the previous one, he could use the navigator!
porto34 porto32
Syöminen ulkona on suhteellisen edullista. Ruoka vain on melkein yhtä mautonta kuin Suomessakin :P
Syötiin "hienommassa" pöytäliina ravintolassa, kuvassa oleva annos on mustekalaa perunoilla. Annoksen hinta oli noin 10€. Mojito 5€.
Portugalissa syödään aika paljon kalaa.
porto26
Super Bock vastannee suomen Karhua. Sitä sai niin tummana kuin vaaleanakin ja sitä myytiin kaupassa myös 0,15cl kokoisissa pulloissa :D Kutsuin niitä pulloja vauva- olusiksi.
porto50
Kuvassa suuri kirkko.
porto23
Tuli käveltyä joka päivä niin paljon, hyvä kun en saanut rasitusvammaa jalkaani.
porto24
Sisältä kirkosta
porto52
Käytiin kirjakaupassa jossa rahastettiin Harry Potterilla: siellä ei edes ole kuvattu koskaan yhtään mitään siihen liittyvää, mutta sieltä J.K Rowling on saanut "inspiraatiota" kirjoihinsa :P
Oli toki komeat portaikot ja kaiteet.
porto31 porto28 porto27 porto49
Suomalaista kirjallisuutta pongattu !
porto29

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...