lauantai 16. maaliskuuta 2013

Facebookin Goottikirppis on läppä

Hohhoijaa. Otsikko kertoo kaiken, right?
Facebookissa on kirpputori, joka kulkee nimellä Goottikirppis. Ainut vaan että siellä ei myydä goottivaatteita vaan jotain epämääräistä paskaa joka maksaa sata euroa. Ja se mitä sinä itse myyt, on tietenkin aivan liian kallista niille sosiaalipummeille ketä siellä pyörii. Itse kuulun siihen vähemmistöön joka käy töissä, joten minulla olisi vara maksaa siitä Lip Servicen paidasta se 40€. Ottaen huomioon että Ebayssä sama paita maksaa 100 dollaria. Kaikki ei vaan tajua sitä.

Kun uppaat kaman sinne, siellä on kymmenen ihmistä käsi pystyssä että " minäminäminäminä MINULLE!!" mutta loppujenlopuksi kenelläkään ei ole varaa lunastaa sitä tuotetta. Noin 1% siitä porukasta myy oikeasti jotain goottivaatteen tyylistä tavaraa.

Säännöissä sanotaan että jos varaa tuotteita, ne pitäisi myös lunastaa. Noh, 99% kaupoista mitä minä olen yrittänyt tehdä, on päättynyt siihen että ostaja keksii jonkun hyvän tekosyyn miksei lunastakkaan kamaa.

Tämä pätee myös itse ylläpitäjiin, jotka varailevat kamoja ja eivät kuitenkaan lunasta. Miksi siis tehdä sääntöjä joita ei voi itsekään noudattaa? Jos teet valituksen niinsanotuista " hupihuutajista ", siitä ei seuraa mitään. Tyypit jatkaa huuteluaan samaan tahtiin kun aina ennenkin, kukaan ei saa kenkää tai bannia ko. kirppikseltä. Tai ehkä ne on vaan ylläpitäijen kavereita.

Goottikirpputorilla saa rikkoa sääntöjä jos sattuu olemaan ylläpitäjän kaveri: Jotkut tyypit tekee tienistiä esim myymällä koruja. Siis siten, että niitä on siellä kansiossa kymmenittäin, ja sillä ei ole mitään tekemistä kirpputorimeiningin kanssa. Mutta auta armias jos itse uppaat pari uutta korua myyntiin, tulee heti ylläpidolta viestiä että TÄÄ EI OO SALLITTUA!!

Toisilla vaan on eri säännöt kuin toisille?


Goottikirpputorin uskottavuus on kokonainen nolla.

Tässä loistava keskustelu taas goottikippis tyypin kanssa:
"Viestiketju alkoi: 31. joulukuuta 2012

10:51
TYYPPI:
Oisko koko hinta 15e?

31. joulukuuta 2012
14:58
MINÄ

Kahella kympillä voin myydä.

3. tammikuuta
15:13
MINÄ

Niin että ootko ottamassa vai et

16:13
TYYPPI

ei oo rahaa joten en
16:41

MINÄ
Noh ei kannata ehkä huudella tuolla mitään jos ei ole rahaa.
16:57

TYYPPI

jahhas. mulla on myös sellaisia asioita kun laskuja.kohta vittu suutun oikeasti kun tuntuu että koko kirppis on täynnä sekopäitä jotka syyttelee mua mielenterveysongelmista sun muusta. koghta meen ihan oikeesti puhuu poliisille jos tää meno ei lopu!!!!!!!!!!! "

WTF :D:D Ihan oikeastikko?? En tunne ko. tyyppiä tai ollut missään tekemisissä hänen kanssaan aikaisemmin. Ja tuommoisia tyyppejä siellä pyörii ja paljon.

Tässä on kuvia " goottivaatteista" kyseisellä kirpputorilla: ( vedetty random ihmisten kansioista Print Screenillä )
Valitetavasti se ei ole välttämättä goottivaate, vaikka se olisikin musta.
goottikirppu1
goottikirppu2
goottikirppu3
Yhden kerran olen tehnyt itse sen synnin, että en lunastanut varaamaani laukkua. Arvatkaa miksi? Ei siksi etteikö minulla olisi ollut rahaa, vaan siksiettä minua ei vittu enää kiinnostanut + löysin itselleni aivan upean Guessin laukun. Tästä minulle lähetti joku ylläpitäjä uhkauksen; minut pistetään banniin jos en hoida kaupoja loppuun. Jos laittaisin tälle ylläpitäjälle listan kaikista 50:stä ihmisestä, jotka on jättäneet lunastamatta minun myymät kohteet, lähettäisikö hän niille kaikille saman uhkailu viestin? No enpä usko.

Koko kirpputori ja sen säännöt on pelkkä läppä. Mitään ei kannata ottaa turhan vakavasti, koska saat olla sata varma että mitään ei tule ikinä tapahtumaan.

27 kommenttia:

 1. I don't understand everythink that you are saying but Finnish gothic fleamarket is not comparable with Estonian one. Any second hand store sells more gothic items than you can find there:D

  VastaaPoista
 2. Tiiätkö tuossa voisin olla samaa mieltä!
  Ärsyttää kans tuo että sinne kaikki laittavat ei-gootti rytkyjään, vaikka se oli säännöissä kielletty!
  Sitten ketuttaa nuo jotka ovat sormi pystyssä koko ajan ettei näin ja näin saa tehdä.
  Ja ne jotka itkevät postikuluja! Eihän se meidän syytä ole miten paljon posti velottaa paketin lähettämisestä! Ja kun monet eivät ymmärrä sitä, että ei se pakkaaminenkaan ole ilmaista! Se paperipussi, laatikko ja teippi eivät ole ilmaisia.
  Lisäksi myös se vaivannäkö mennä sinne sinne postiin, itselläni se ei ole edes kävelymatkan päässä.
  Huh,tulipa purettua taas vitutusta :D
  Mutta eipä sillä, olen kyllä monet hyvät kaupat siellä tehnyt ja ylläpito oli minun puolellani (syystäkin) kun yksi mätämuna väitti minun myyneen hänelle rikkinäisen paidan vaikka paita oli uusi.

  VastaaPoista
 3. Lucy: It's kind of hard for me to translate so much text to English, but its nice that you still got some of my rage :D Its about one secondhand place at facebook, whitch SHOULD sell gothic clothing.. and I think that is not true at all :)


  Banshee Blackify: Sano älä muuta :D Mie myin kerran maihareita siellä hintaan 20€ sis pk, sekin oli kuulemma liian kallis, olisi pitänyt myydä 15€;llä. Postit kun maksaa niille kengille ainakin se 7.20€ joten ei minulle jää kovin montaa euroa niistä kengistä muutenkaan.

  En tajua miksei ne voi työntää niitä kukkakuosisia kalsareita jonnekkin muille kirpputoreille, jos eivät kerta omaa yhtään gootti vaatekertaa, tai jotain joka olis edes sinneppäin.

  Oon itse tehnyt muutamat kaupat tuon kautta, mutta pääasiallisesti jäänyt vaan paska maku suuhun.

  VastaaPoista
 4. FAcen Rock n' roll kirppiksellä on melkein sama meno, tavara kyllä vaihtaa omistajaa niin kuin on sovittu mutta voi helevetti mitä paskaa siellä on myynnissä! Jotain Fiorellan toppeja tai jostain etelän turistirysästä ostettuja "Guessin", "Diorin" tai muun vastaavan "merkin" riepuja ja laukkuja josta pyydetään samaa hintaa kuin itse hölmöyksissään on maksettu. Rock n' roll on välillä jossain toisella planeetalla, vaikka on siellä sitä oikeaakin tavaraa tarjolla kun jaksaa perata.

  VastaaPoista
 5. Aivan saman asian huomannu, juuriiin goottikirpparilla ja rock'n roll kirpulla et sitä perus vaaleenpunasta ja halpahallin perus farkkuja kaupataa siellä vaikkeivät sinne todellakaannkuuluisi!! Itse ei ees huvita kokeilla siellä myymistä kun tuntuu et valittajia on enempi kuin potenttiaalisia ostajia!!

  Kerran joku muija kyseli jostai paidasta ainoastaan kokoa, ei ees alustavasti varannu tai mitään ja sit ku ite siihe laitoin et olisin ostamassa ni eiku tää muija vetää iha hirveet pultit siitä et hän kyseli tuotteesta eka ja blaa blaa blaa... sanoin sille sit et hei haloo mistä lähtien koon kyseleminen on tarkottanu samaa ku av?? Ja just se et pärstäkertoimella tuntuu toiset saavan anteeks iha mitä tahansa ja sit toisia ripitetää hyvä ettei kieliopillisista asioista lähtien... Huoh-_-

  VastaaPoista
 6. Repesin :DD

  Olen ihan samaa mieltä. En ole alkujaankaan ollut innoissani tuosta goottikirppiksestä. Mun puolesta tollaset epäviralliset sivustot voisi poistaa kokonaan. Mieluiten suosisin huuto.nettiä, mutta aika monet nykyään tahtovat asioida vain tuolla "gootti"-kirppiksen puolella. Sieltä sitten löytyykin sen päivästä ruikuttajaa ja mt-potilasta, valitettavasti. Kaikki pitäisi saada ilmaiseksi myös ne postit. Goottivaatteiden arvo on muutenkin viime vuosien aikana laskenut rajusti. Muistan sen ajan, kun käytetyistä korseteistakin sai vielä pyydettyä niiden arvon verran rahaa. Nykyään se 20euroakin on kuulemma liikaa... Veikkaanpa, että tuon ryhmän jäsenistä aika harva on goottia nähnytkään...

  VastaaPoista
 7. Vittu muakin ärsyttää siellä se että huudellaan ja sit yhtäkkiä ei olekaan varaa. Ei vittu pidä varata ollenkaan jos ei ole rahaa ostaa sitä 15 euron riepua. Meikäläinen kun myy vielä kaikkea perkeleen halvalla siellä. Ja sekin kun ilmotan vaikkapa että tavara os XS-kokoiselle ja vastaa kokoaan hyvin, ja että max B-kupille, niin aletaan kinuta mittoja ja voivotellaan kun ei mene. No ei sen sulle ollu tarkotuskaan mennä jos siinä kuvauksessa lukee että XS, saatanan meritursas!!!

  VastaaPoista
 8. Haluan vielä kysyä muiden mielipidettä, että mitä mieltä olisitte uudesta FB:n goottikirppiksestä?

  VastaaPoista
 9. Ei hitsi miten hyvä kirjotus! :D Saanko linkkaa tän tonne kirppikselle, jospa vaikka asiat muuttuis? :)

  VastaaPoista
 10. Mä tykkään Goottikirppiksestä. Ei ole mitenkään mahdollista seuloa kaikkia myynti-ilmoituksia läpi, joten aina siellä tulee olemaan parit ei-gootit ryysyt myynnissä. Mun mielestäni siellä on kuitenkin tarpeeksi goottia kamaa, että jaksan seurata.

  Korujen myynti selvästi on vähän hämärää aluetta, mutta kun hommaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin, en mä jaksa sellasesta herneitä vetää. Mun mielestä on mahtavaa että kirppistä jaksetaan pyörittää.

  Aina nyt on hanakasti tinkaavia ostajia ja mätämunia joukossa, kun kirppis on tosi suosittu. Mun mielestä on tosi erikoista suhtautua tinkimiseen kuin loukkaukseen, kyllähän sitä asiallisesti saa aina kysyä kun kuitenkin kaupataan käytettyä kamaa. Mä en ainakaan ole mennyt rikki siitä että en ole saanut tingittyä enkä siitä että mun myymistäni tavaroista on tingitty.

  VastaaPoista
 11. Goottikirppis on kyllä mielenkiintoinen tapaus ja toki muutkin facebook-kirppikset. Harvemmin itse tulee myytyä tai ostettua mitään, mutta on hauska seurata kyllä muiden toilailuja. Ne parit kaupat, mitä oon tehnyt, ovat kyllä sujuneet ihan mukavasti, mitä nyt kerran sain levyn, joka ei toiminut. Myyjä kyllä palautti sitten rahat.

  Ostetaan-kansiot aiheuttavat kyllä eniten huvia... Goottikirppikselläkin jengi metsästää henkkamaukan rättejä. Ja sit etsitään metalliluitettua ja kunnolla kiristävää korsettia. "Voin maksaa max 20e sis postit." Öö, mitä?! Välillä tekis vaan mieli mennä huutamaan noille että ottakaa silmät käteen ja järki päähän!

  Säännöistä piittaamattomuus ja ylläpidon hillitön natseilu joissakin asioissa ottaa kyllä päähän... Ja tuolla kyllä tuntuu aina liikkuvan enemmän huonoa kuin hyvää palautetta.

  VastaaPoista
 12. Perliitti: Miksei tuonne Facebookkin voi perustaa semmosta kirpputoria johon ne myyjät voi työntää kaiken sen kukkakuosi paskan ?? Sitten gootti ja muilla erikoiskirppiksillä olis sitä itseään, eli niitä vaatteita mille sen suunnattukin.

  Werewolf: Joo ilmeisesti se tyyppi joka kommentoi ekana kyseiseen tuotteeseen on niin sanotusti etuoikeutettu siihen tuotteeseen. Tuossa oon huomannu myös sen, että mitä enemmän siellä on "jonossa" tyyppejä, niin se ekana oleva tyyppi saattaa silti ostaa sen tuotteen vaikka se ei oliskaan edes oikean kokoinen... muttakun kaikki muutkin haluaa niin eihän sitä nyt toisille voi antaa.

  VastaaPoista
 13. Suski: Itsekkin suosin huuto.nettiä koska se tekee kaupoista paljon virallisemman, ja niistä harvemmin luistetaan, tai jos näin käy niin äkkiä kun kertyy pari negatiivista palautetta = kukaan ei enää osta.
  Olen myös tehnyt sitä että jos joku myy sitä goottikirppiksellä, ja siellä on 10 ihmistä kyselemässä mittoja, niin itse käyn vetämässä sen huuto.netin kautta = olen etusijalla ja saan tuotteen. ( Onneksi jotkut myy monessa eri paikassa yhtäaikaa...niinkuin minäkäin:) )

  Sitäpaitsi noitten facebook kirpputorien selaaminen on hankalaa ja sieltä ei voi etsiä yhtään mitään... kaikilla on omat kansiot noita on noin 200, ja minä en löydä sieltä sotkusta edes omaa kansiotani, saati sitten että joku muu sen löytäisi.

  Sekin on totta että goottivaatteista ei saa enää juuti mitään. Ja itseäni ei tosissaan huvita 200€ euron korsettia myydä jollekkin köyhälle urpolle 20€:llä.

  Mietin itsekkin kun goottikirpputorilla on jäseniä ihan tuhottomasti, että onko niitä gootteja muka suomessa tosiaan noin paljo :D

  VastaaPoista
 14. Lucy: Ok:)

  Papercuts : Hahahha yhdyn samaan :D Minulla on myynnissä 36-38 vaatteita jotka joustaa hieman mutta ei mahdottomasti. Miten ne läskiperseet, jotka ei normaalistikkaan mahdu kokoon 36, mahtuisi nyt jos normaalisti käyttää kokoa 40 ?? ei vaan mene minun jakeluun, miksi pitää sitten kysellä kaikkea typerää kun ei kuitenkaan mahdu. Ei me huvikseen kirjoitella sinne niitä kokomerkintöjä, että se 36 on 36, eikä sen isommaksi muutu. RAAAAHHH! Tuntuu että gootikirpputorilla älykkysosamäärä on aika alhainen...

  VastaaPoista
 15. Banshee Blackify: Olis muuten aika hyvä. Siis sellainen johon ei tosiaan saa laittaa muutakun niitä goottivaatteita myyntiin... ja ne jotka myy tuollaista sontaa mitä minä linkkasin tähän päivitykseen, lentää pihalle sieltä. Cheers!

  Tiia Makkonen: Kyllähän sen vois, voi olla että meikäläinen lentää sitten kirppikseltä pihalle mut se on aika voi voi :D Tottahan minä kuitenkin kirjoittelen.

  Karoliina Kalma: Hyvä homma että jonkun mielestä se on hieno paikka, muutenhan siellä ei olis ketään myymässä eikä ostamassa ^^ Joskus vana ihmisten tinkaukset on niin älyttömiä, että järki käteen siinä homassa.

  Lumira: Joo, kun mikään ei sais maksaa itellen mitään ^^

  Sitten jotkut etsii jotain uutuus vaatetta eurolla, kun se sivustolla maksaa 70€. Sekään ei ole minusta ihan järkevää touhua. Jos haluaa jonkun tietyn vaatteen, niin vois siitä olla valmis maksamaankin sen verran mitä se maksaa, eikä oottaa vaan että joku ostaa sen eka ja myy eteenpäin tooooosi halvalla. Joskus voi käydä ettei sitä sitten saakkaan jos pihtailee tarpeeksi pitkään ^^

  Kellään tuskin on myydä tosiaan sitä 200€:n korsettia 20€:llä. Mutta saahan sitä kysellä.


  VastaaPoista
 16. En tiennyt koko FB-kirppiksestä mut tän postin luettuani etin sen ihan mielenkiinnosta.. :D

  VastaaPoista
 17. Hei! Olen kyseisen kirpputorin yksi ylläpitäjistä. Säännöissä me ei voida pakottaa ihmisiä ostamaan varattuja tavaroita, koska osa kaupoista peruuntuu ihan oikeasti siksi, että on tullut yllättävä rahanmeno. Itsekin jouduin taannoin perumaan noin 5 kauppaa, kun lemmikkini täytyi viedä eläinlääkäriin, enkä muutaman goottirytkyn takia olisi halunnut antaa sen kuolla. Tietysti löytyy sitten näitä (ah, minunkin mielestä ärsyttäviä) hupivarailijoita, jotka luultavasti ovat vaan ryypänneet rahansa tai eivät alunalkaenkaan aikoneet ostaa kohdetta. Sitten on vaikka mitä sattunut, mutta paha alkaa väittää vastaankaan, jos ostaja kertoo saaneensa vaikka nopeussakot. Jos rahat oikeasti on loppu, olisi minusta jopa vielä natsimpaa pakottaa ottamaan laina, jotta se 40 euron lipparin hame saadaan ostettua. Palautetta voi myyjistä sitten aina antaa: jos näitä "yllättäviä menoja" tulee jatkuvasti samalta tyypiltä, bannit pasahtaa aika nopeasti.

  Sitten näistä ei-gootti-rytkyistä. Ne on meillä ollut ongelma alunalkaenkin, ja sallimme kyllä niiden myynnin, mutta kansiosta 10 % saa koostua niistä. Sitten tuleekin kysymys, että mikä on goottia, ja mikä ei. Jos joku haluaa myydä mustan, tavallisen peilin, onko se nyt sitten goottia vai ei? Ja varmasti suurin osa gooteista käyttää perusputiikeista ostettuja mustia housuja. Jos nyt ihan selkeästi kansio on täynnä pastellisävyisiä huppareita ja farkkuja, asiaan puututaan. Kun noita kansioita on yli 1000, emme vain aina itse niitä löydä (kirpparia tosiaankin pyöritetään ihan vapaaehtoisvoimin ja me natsitkin ollaan ihan työssä/koulussa käyviä immeisiä :) ja siksi arvostamme pieniä ilmiantoja, että täälläpäs on tällainen kansio täynnä roskaa. Jos joku keksii täysin toimivan systeemin, millä karsitaan turhat muille kirppiksille kuuluvat roinat, ehdotuksia otetaan vastaan! Ylläpito on miettinyt sitä yli vuoden.

  Palautetta tietenkin otetaan vastaan, jos sellaista tulee. Halusin vain tähdentää muutamia asioita koskien tekstiäsi. Me emme valitettavasti voi mitään tavarapaljoudelle, hölmöille jäsenille tai hupivarailijoille. Jos haluat perustaa oman kirppiksen, kannustan siihen kernaasti ja voin antaa jopa vinkkejä. Kirpputorimme on niin täynnä, että kilpaileva ryhmä voisi karsia tungosta ja väenpaljoutta.

  - Eliza /ylläpito

  VastaaPoista
 18. Aikamoista tekstiä... Siellä kirpparilla saa myydä normitavaraa, kunhan se ei täytä koko sivustoa.

  Gootteja on paljon, myös Suomessa. Ette te ole ainoita erikoisuuksia :) Tuolla kirpparilla on paljon opiskelijoita, joten tottakai ne tinkaa, ei se ole sen kummoisempaa. Kaikilla ei ole töitä, eikä sekään ole sen oudompi asia, joskus sua ei palkata edes siivoojaks, vaikka haluat.

  Kyllä muakin välillä vituttaa turhat varaajat ja tinkaajat, mutta useinmiten annan asian olla. Oon niin uskomattoman kyllästyny siihen että porukka vaan valittaa kirppareista, onko niillä pakko käydä jos ei löydy hyvää tavaraa, tai tavara ei kulje halutulla hinnalla! Käyttäis sitten sitä huutonettia ainoastaan....

  ps. porukka pyytää mittoja, kun joskus vaatteiden kokomerkinnät heittää, ei kaikki yli kokoa xs-m ole läskimursuja

  VastaaPoista
 19. No hupsista keikkaa. Linkkasin tän sun kirjoituksen sinne eikä se kerennyt olla siellä varmaan kymmentä minuuttia kun oli jo poistettu! Ei siis keskustella tästä aiheesta.

  VastaaPoista
 20. Ainahan noilta kirppiksiltä löytyy henkilöitä, jotka myyvät jotain ihan muuta kuin mitä kuvauksen mukaan pitäisi. Sääli. :/ Huuto.netissäkin sitä gootti-tägiä tunnutaan tunkevan joka toiseen henkkamaukan mustaan toppiin.

  Yksi asia kuitenkin itselläni myös pistänyt tuolla kirppiksellä silmään, nimittäin juurikin tuo OSTETAAN-kansioiden järjettömyys. Ei ole ollenkaan tavatonta että joku huutelee kovaan ääneen ostavansa Pennangalanin saapikkaat, ja sen perään teksti "hyväkuntoisena tietysti ja max 30e vois olla hinta posteineen".. MITÄ! Siis oikeasti?! Kengäthän maksavat uutena kevyesti päälle sata euroa, lähempänä varmasti sataa viittäkymppiä. Kai sen nyt järkikin jo sanoo, ettei kovin moni kauniista kengistään noin halvalla luovu, varsinkin kun nuo pennat joutuu tilaamaan muualta kuin Suomesta, ja toimitus + valmistus on prosessina niin pitkä että hyvä jos kenkiään puolessa vuodessa postilaatikkoon saa. Huoh. -_-

  VastaaPoista
 21. Pakko vielä lisätä ed. kommenttiin.
  Sama hintaparaati pätee myös noihin lip servicen rensseleihin. On ihan järjetöntä metsästää vaikkapa Bio Threat I- kuteita, ja laittaa sitten siihen perään että "max 20€!" ... hyvä jos kahdella sadalla saa samoja vaatteita muualtakaan maailmasta, käytettynä T_T

  VastaaPoista
 22. Semmonen ilmiö goottikirpulla on kans että tungetaan sinne kaikki mikä on mustaa (ihan perus homoämmälurpakkeetkin) ja lisätään nolla perään. Sama ilmiö on kyllä huutonetissäkin. Mutta saahan sitä pyytää :D Kyllä mä ymmärrän kovat hintapyynnöt erikoisemmasta tavarasta tai semmosesta joka on käsin tehty, porukka ei ole vain hiffannut että kiinalainen valmisrihveli ei kulje käsikädessä suomalaisen käsityön kanssa. En myöskään ymmärrä sitä et ostetaan ebaystä käytetty Lipparin vaate halvalla ja sit myydään täällä kalliilla,"mutku tää on rare". Tuskin niitä rareja löytyy ebaystakaan ihan parilla eurolla/joka jampalta myynnistä.

  VastaaPoista
 23. Bansidhe: Juu, no se että opiskelijoita ei palkata siivoojiksi ei itseasiassa ole myyjien vika; olen minäkin ollut opiskelija joskus ja silloin vain piti tulla vähemmällä toimeen = ei yritetä ostaa semmoista mihin ei ole vara.

  Jos vaate on kokomerkinnältään S mutta vastaa kokoa 40, siitä yleensä myös mainitaan kohteessa. Ei niitä kokomerkintöjä huvikseen sinne laiteta.

  VastaaPoista
 24. Insanity: Juu, itsekkin olen sitä ostetaan kansiota katsonut, ja joku tosiaan haluaa hyvän korsetin hintaan 20€. No eihän se tietenkään ole mahdollista, ja tuntuu typerältä että jos haluaa jotain hyvää niin miksei siitä olla valmiita maksamaan.

  Ensimmäiset pennan kengät mitkä tilasin suoraan briteistä maksoi 170€ ^^ Eli en tosiaan ole myymässä niitä kenellekkään urpolle kolmella kympillä.

  VastaaPoista
 25. Morphinea: Kävin tänään kangaskaupassa; ostin sieltä kaksi vetoketjua ja pikku pätkän satiininauhaa: Hinta 15€. Eli kaikki sellainen sälä maksaa ihan vitusti ja kankaat myös, ja silti itse tekemät vaatteet pitäs olla ilmasia ^^

  Tuolla viidellätoista eurolla saa ihan uuden vaatteen jo itselleen jostain homoämmältä. Ei tosiaankaan ole vara ommella vaatteita noilla hinnolla, ja ne mitä itse oon myymässä niin ei irtoa kympillä :)

  VastaaPoista
 26. Tiia Makkonen: Kritiikkiä on joidenkin välillä vaikea ottaa vastaan :):)

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...