lauantai 25. heinäkuuta 2015

Hiukset

thehair1
Olen miettinyt jo pidempään että tekisin hiuksistani päivityksen, ja tadaa tässä se on! :)

Minulla on oikeasti tummanruskeat hiukset, joita värjään Lorealin excellence - mustalla hiusvärillä. Mikään muu hiusväri ei kelpaa. En ole värjännyt latvoja vuosikausiin, pelkästään tyvikasvun. Värjäyskerrat saattavat välillä venähtää pidemmiksi, koska oma hiusvärini on niin tumma että tyvikasvu ei juurikaan näy :)

Olen elämäni aikana käynyt kampaajalla kaksi kertaa, leikkuutin silloin otsatukan. En ole koskaan värjäyttänyt hiuksiani kampaajalla. Oma hiustyylini on niin simppeli, että en koe tarvitsevani kampaajan palveluja ja maksaa näin pitkien hiusten värjäämisestä 150-200€/ kerta. Hiusvärini maksaa kaupassa noin 12€, tarvitsen sitä noin kerran kuussa. Tosin ostin juuri Englannista samaa hiusväriä noin puolet halvemmalla, monta purkkia talteen ^^
En ole koskaan kokenut himoa saada pinkkiä/punaista/sinistä/vihreää tukkaa. Tiedän että sen saamiseen vaaditaan koko tukan uhraaminen, hiuksista tulee vain kuollutta hamppua. En ole koskaan tuntenut myöskään halua leikata hiuksia lyhyiksi. Tukka on pyhä.

Olisi luksusta päästä käymään kampaajalla ( päähieronta varsinkin on aivan ihanaa ) mutta säästän ne rahat mielummin matkakassaani :)
3
thehair2
Leikkaan hiuksiani noin kolmen vuoden välein. Otsatukkaa joudun tasaamaan kerran kuukaudessa. En tee hiuksilleni mitään kuluttavia/rasittavia toimenpiteitä, kuten värinpoistoa. Hiukseni ovat tyvestä latvoihin paksut, vahvat ja runsaat. Minulla ei ole kuivia latvoja.
Pesen hiukset noin 3-4 kertaa viikossa, shamppoona meillä on käytetty Tigin tuotteita. Olen ostanut monia erivärisiä pönttöjä, mutta en ole huomannut niissä juurikaan eroa lopputuloksessa. Tällähetkellä meillä on pinkkiä. Shampoo ja hoitoaine maksaa 30€, ja koska purkit on noin isoja meidän taloudessa kaksi pitkätukkaista ihmistä pärjää sillä puolisen vuotta.
4
thehair3
Hiusten pesemisen jälkeen käytän hiusöljyä.
Käyttämäni öljy on ollut Healthy Sexy Hairin Soy Renewal. Hinta on alhainen verrattuna muihin hiusyöljyihin ( noin 25€/purnukka, kestää noin puoli vuotta. )
2 thehair4
Juhlavampiin tilaisuuksiin saatan kihartaa latvoista, minulla on käytössä Babylisin secret curl- kiharrin. Sain tämän kätevän kapineen mieheltäni joululahjaksi, ja mikä siitä tekee erikoisen on se että hiuksen kieputusosuus jää kokonaan pois. Kiharrin "imaisee" hiukset sisäänsä, ja päästää ne ulos sitten kun kihara on valmis. Todella kätevä minulle, koska pitkää tukkaa on pidemmänpäälle rasittavaa kieputtaa kihartimenvarren ympärille. Ainut miinus tässä on se, että kihartimeen ei mahdu paljoa hiuksia kerralla, joten paksuja kiharoita ei voi saada.
Olen myös kokeillut kalliitakin "merkki" hiuslakkoja, mutta valitettavasti voiton vie vanha kunnon Proffssin pinkki hiuslakkapurkki. Sillä saa jämäytettyä otsatukankin niin hyvin että ei tuuli sitä paljon pääse puhaltelemaan. Harmi kun tätä tuotetta ei enää myydä Seppälässä, vaan olen joutunut ostamaan sitä matkoiltani esim Kicksistä. ( Landella sitä ei ole )
1
Päivisin töissä pidän hiuksiani aina letillä, muutan ne olisivat vain tiellä. Harvemmin tuperaan hiuksiani, koska niiden selvittely krapulassa on sellaista puuhaa että kylmä hiki nousee otsalle ^^
Kampausideoita olen etsiskellyt lähinnä netistä, ja sitten yrittänyt toteuttaa niitä omaan kuontalooni.
Toivottavasti tästä oli jollekkin iloa hiustenhoitoon! :D

5 kommenttia:

 1. Sulla on just sellanen tukka, kun pitääkin olla! Tavoitteena myös mahdollisimman pitkät hiukset, vielä ainakin pari vuotta saa sählätä pidennyksien kanssa, kunnes oma alkaa olemaan sopivan mittainen :/

  VastaaPoista
 2. ps. toin myös saksasta useamman purkin hiusväriä. Maksoi siellä 1.9e/kpl Suomessa myydään samaa ja maksaa 12-15e/kpl

  VastaaPoista
 3. Hyviä uutisia, proffs on palanut seppälän valikoimiin muutama viikko sitten :) sitä kyseltiin niin paljon. On myös minun lempilakka.

  Sun hiukset on kyllä täydelliset! Oon kade :D

  VastaaPoista
 4. Itselle on tehty pari värinpoistoa, mutta hiukset ei ole kuivat hamput :) Se riippuu paljon hiuslaadusta, että jos on luonnostaan paksu ja hyväkuntoinen (ja käyttää alla esim. hiusöljyä, joka suojaa korventumiselta), niin säilyy paremmin kunnossa. Aiemmin kyllä oli kuivaa hamppua latvat, mutta leikkasin ne pois kun parturi feilasi viimeistää kertaa. Enää en suolla minäkään 200 euroa kampaajalle epäonnistuneesta lopputuloksesta.

  Mitä tulee hiusöljyyn, niin minusta tuo 25€/6kk on aika tyyris, oma Kitokon hiusöljy on säilynyt kohta pari vuotta. En tosin käytä sitä joka päivä, koska jos käytän sitä, en voi kihartaa. Tukka on liian painava eikä kestä kiharalla oikein kirveelläkään :/
  Josta päästäänkin tuohon kiharrusvekottimeen, I waaaant! Minäkin inhoan kierittelyä, joten tuo olisi oikein hyvä varsinkin, jos yhdessä kiharassa ei kestä kolmea minuuttia.
  Mitä kuumakäsittely suojaa käytät/miten saat kiharat kestämään?

  VastaaPoista
 5. Suski:
  Aijaa, en tiennyt / huomannut että sinulla olisi pidennykset :)
  Suomessa on kyllä KAIKKI ihan sikahintaista, siksi kannattaakin hamstrata värejä ulkomailta :D

  ShaDow: Oho! Enpä tiennytkään, hieno homma! Ostin hätäpäissäni jostain Lindeksistä niitä matkakokoisia hiuslakkoja ja maksoin niistä itseni kipeäksi kun ei ollut tarjolla muuta :/

  HuggyHare:
  Katselin hiusöljyjä silloin aikoinaan ja suurinosa maksoi jopa 50€/ purkki, niin tuo Soy Renewal on niihin nähden halpa. En ole kuullutkaan semmoisesta kuin Kitokon hiusöljy, mutta jos sellainen tulee jostain vastaan niin voin kokeilla :) Minä tosiaan laittelen hiusöljyä hiuksiin joka pesun jälkeen.

  Minulla on käytössä tyyliin halvin mahdolinen lämpösuoja eli Four Reasons Heat Styler: http://shop.hairstore.fi/tuotekuvat/900x900/foure-reasons-heat-styler.png
  Kiharat kestää sen mitä kestää, ei minulla ole mitään vippaskonstia niihin :D Kostealla säällä lässähtää heti ^^

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...