tiistai 12. joulukuuta 2017

Xena Cosplay Asun Valmistus ja Suunnittelu

xena2 xena3 xena1
Kerron jotain Xena projektistani, jonka sain valmiiksi jonkin aika sitten.
Asun valmistus oli minusta suorastaan terapeuttista, rakastan tehdä tällaisia pieniä projekteja omaksi ilokseni. Puuhastellessa saa aivot narikkaan kaikesta muusta.
Vaikein osuus oli tietenkin haarniskan tekeminen.
En ole koskaan ennen yrittänyt tehdä mitään tällaista, joten kaikki oli uutta ja monet asiat piti ratkaista vain kokeilemalla, epäonnistumalla ja kokeilemalla uudestaan. Jouduin jotkut osat tehdä myöskin moneen kertaan ennekuin niistä tuli siedettäviä.

En ryhdy sen tarkemmin selittämään miten tein minkäkin osan, koska netistä löytyy siihen liittyviä videoita yllin kyllin joissa asiat tehdään huomattavasti paremmin kuin miten minä ne tein.
Xena asun helpoin osio oli tehdä tietenkin korsetti ja hame. Halusin tehdä ne aidosta nahkasta, joten kävin kiertelemässä kirppiksiä josta löysin vanhoja nahkatakkeja ja hameita joista asu on valmistettu. Siksi niistä löytyy saumoja semmoisistakin paikoista missä niitä ei Xena sarjassa nähty.

Tähän projektiin piti tehdä jonkin verran " taustatutkimusta", eli tuijottelin netistä löytyviä Xena kuvia pitkään ja piirsin niistä luonnoksia jotta omasta asustani tulisi mahdollisimman saman kaltainen.
Materiaaliksi valitsi Worblan, koska siitä on suhteellisen helppo saada esiin erilaisia muotoja, eikä minulla ole nyt aikaa ryhtyä opiskelemaan mitään metallisepän ammattia ^^
Käytin Worblan kaverina myös edullista jumppamattoa. Tärkein työkalu Worblan työstämisessä on kuumailmanpuhallin. Ostin sellaisen Biltemanista hintaan 12€. Minusta tuli rautakauppojen vakioasiakas hetkiseksi. Tilasin myös osan tarvikkeista kiinasta, kuten "timantit" jotka liimattiin kiinni aseisiin, sekä niitit jotka tulivat nahka hameeseen ja korsettiin.

Tässä muutamia kuvia Worblasta ennen maalaamista:
xena11 xena12
Tässä osat on pohjamaalattu gessolla
xena10
Ja tässä ne on pohjamaalattu mustalla akryylimaalilla.
xena9
Nämä osat kuuluvat olkapään suojuksiin.
xena8 xena7 xenachakram xenachakram2
Hameen teko oli helppoa mutta vaivalloista. Nakuttelin aika monta niittiä kiinni hameeseen.
xena6
Aseet sahattiin kuviosahalla irti vanerista. Päällystin ne myöhemmin worblalla, ja maalasin ne.
xena2 xena4 xena3
xena2 xena Lopputulos
xena19

2 kommenttia:

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...