keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Kirja arvostelu vol 1. True Blood (sisältää spoilausta)

Luin kolme ensimmäistä True Blood sarjan kirjaa, ja en voinut olla vertaamatta kirjoja tv-sarjaan joka on tehty kyseisistä kirjoista. Itseäni vähän harmittaa se, että katsoin sarjan ensin ja sitten vasta luin kirjat, koska se voi vaikuttaa mielipiteeseeni aika paljon.
Itse kirjat ovat helposti luettavia, teksti on yksinkertasta, ehkä vähän latteaa jos on tottunut lukemaan kirjoja joissa kuvaillaan enemmän asioita. Muuten kyllä olivat ihan viihdyttäviä kirjoja.

Juonellisesti kirjat olivat paljon köyhempiä kuin itse tv-sarja, johon oli lisätty ylimääräisiä hahmoja joita kirjoista ei löydy ollenkaan, sekä tehty joistain hahmoista tärkeämpiä kuin ne kirjoissa olivat.
Esimerkiksi Sookien ystävä Tara mainitaan toisen kirjan puolivälissä vain ohimennen, eikä kirjassa mainittu että heillä olisi ollut yhteistä lapsuutta tms, mitä sarjassa kerrottiin. Taralla ei myöskään ole alkoholisti äitiä, tai jos on, niin sitä ei mainittu.

Baarin kokki, Lafayette murhataan heti toisen kirjan alussa, ja käsittääkseni tämä hahmo on vielä elossa tv-sarjassa :D Eli Lafayette ei siis myynyt huumeita missään vaiheessa eikä vampyyri verta.

Tv-sarjassa Ericin luojaa, vampyyriä, joka on vankina kirkossa, ei ole oikeasti mitään tekemistä Ericin kanssa, se oli vaan joku randomi vampyyri joka oli otettu kiinni. Muutenkin kirkko tapahtuma oli paljon köyhempi, esimerkiksi Sookein veli ei missään vaiheessa käynyt kirkossa tai tiennyt ko. asiasta. Tv-sarjassa tämä kävi kellistämässä kirkon johtajan vaimon.

Metsässä asuva mainadi ( tai jotain sinne päin ), joka haluaa kerätä uhreja jumalalleen, onkin taas aivan erijuttu kuin mitä tv-sarjassa tapahtui. Kyseistä naista ei tapeta kirjassa ollenkaan, vaan se lähtee jonnekkin toiseen metsään tekemään juttujansa. Oikeasti Sam pelehtii sen kanssa jossain pusikoissa, eikä metsässä ole muita muodonmuuttajia kuin Sam, vaikka mainadilla mainitaan olevan villisika. ( ei tavallinen sika ) Ainut asia mikä meni suunnilleen niin kuin sarjassa, oli se että mainadi hyökkäsi sookien kimppuun ja teki arvet tämän selkään. Mainadi ei missään vaiheessa järjestänyt mitään orgioita eikä tehnyt muutenkaan juuri mitään.
Ainut tapahtuma mikä viittasi orgioihin kirjassa, oli ihmisten järjestämän juhlat jossain metsätöllissä, johon mainadi osui paikalla ja räjäytti puolet kirjan hahmoista paskaksi.

Tv-sarjassa sookie menee ihmissusibaariin pukeutuneena mustatukkaiseksi rokkitytöksi, ja Alciden tyttöystävä on mennyt kihloihin ihmissuden kanssa. Oikeasti baari oli vampyyreiden baari, eikä ihmissusien, Sookie ei pukeutunu yhtään miksikään ja Alciden entinen tyttöystävä sekä tämän uusi poikaystävä eivät olleet ihmissusia vain muodonmuuttajia. Baarissa Russeli ei jakanut vertaan missään vaiheessa ihmissusille, vain oli asiakkaana.

Sookie menee pelastamaan Billiä Russelin talosta. Tv-sarjassa Russelin kumppani on vampyyri, mutta kirjassa tämä oli kyllä ihminen. Sookie myös seivästää vampyyrin jonka kanssa Bill pelehtii, käsittääkseni tämäkin nainen on vielä elossa Tv- sarjassa. (ja on Billin luoja, tätä ei mainittu kirjassa)
Eric ei tappanut Russeli kuninkaan kumppania.

Eli epäkohtia tv-sarjassa kirjasarjaan oli rutkasti, joihin kiinnitin huomiota todella paljon, mikä saattoi pilata vähän lukukokemusta.
Kirjat olivat kuitenkin mielestäni lukemisen arvoisia, ihan ookoo vampyyri kirjoja.
Kirjoissa on se hyväpuoli, että pystyy hahmojen ulkonäön kuvittelemaan itse, toisinkuin itseäni ärsyttää Sookien näyttelijän hammasrako aivan älyttömästi, sekä vamppyyri Billin ohuet hiukset :D

3 kommenttia:

 1. Oho en aavistanutkaan että niillä on noin paljon eroa.. kyllä mä ajattelin silti noi varmaan lukea jossain vaiheessa..

  VastaaPoista
 2. Itse nautin suuresti näiden kirjojen lukemisesta. Käännettyinä nämä kirjat nyt ovat mitä ovat, joten suosittelen lukemaan kirjasarjan englanniksi, paljon antoisampi lukukokemus! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana kuulla että jotakuta muutakin ärsyttää tv-sarjan Sookie ja Bill :D Mun mielestä ovat kyllä muutenkin ärsyttäviä, eivät pelkästään hammasraon ja ohuiden hiuksien takia x)
  Mua ärsyttää esim. suunnattomasti se miten Bill kutsuu Sookieta: "Ssssssssookie!" -.-

  No joo. En kyllä olis uskonut että noilla kirjoilla on niin suuri ero tv-sarjaan, voi olla että mullakin menis lukunautinto pilalle tuon vertailun vuoksi.

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...