tiistai 27. syyskuuta 2011

Muutama sananen kirpputorilla liikkujista

Vein tässä joku aika sitten paljon vaatteita kirpputorille. Mukana oli myös jätesäkillinen korsetteja ja muitakin " hienompia" vaatteita. Ei mitään älyttömän hienoa kuitenkaan, mutta aika prameeta tavaraa noin kirpputorille.


Muutama vika ihmisissä kirpputorilla:

- Kaikki on pakko sotkea. Vaatteet revitään hengareista lattioille jotta ne olisivat mahdollisiman paskassa kunnossa. Niitä pyöritellään pölyssä lattioilla. Vaatteita ei palauteta sovituskopista. Pöydät sotketaan ihan miten sattuu. Vaatteita hilataan jopa eri kerroksiin asti.

- Nokka on pakko työntää sinnekkin minne ei pitäisi. Myin ison kasa merkkimeikkejä kirpparilla hintaan 7€. Meikit oli pakattu läpinäkyvään pussiin jossa suurimmasta osasta näkyi selvästi, että sitä Lumenen luomiväriä ei oltu kuin kokeiltu. Jonkun oli ollut pakko kuitenkin avata pakkaus ja pölliä sieltä puolet, jättää loput pitkin ja poikin pöytiä. Voi että jotkut on köyhiä. Pölliä nyt käytettyjä meikkejä kirpputorilta?? En ikinä itse alentuisi moiseen.

- Ihmiset eivät osaa lukea. Myin kirpputorilla korsetteja, joissa luki kissan kokoisin kirjaimin että NÄISSÄ ON METALLISET LUUT!! Tyypit on että " miten nää on niin kalliita kun näissä ei ole edes metallisia luita ??"

- Kaiken pitäisi olla ilmaista. Käsintehdyt korsetit pitäisi maksaa 2 € varsinkin kun ne on uusia ja tehty hyvistä materiaaleista. Myin niitä muutenkin huoraus hintaan; 30-50€ korsetit jotka normaalisti maksaisi yli sata euroa. Mutta niin, miten nää on niin kallita!?!? Tehkääpä itse ja katsotaan kiinnostaako myydä niitä eurolla!

- Käytöstapoja ei ole. Minulle joku mummo tuli vittuilemaan siitäkin kun minun korot kopisivat kävellessäni. Myöskään koskaan ei voi pyytää nätisti voisiko tästä nyt päästä ohitse, vaan pitää rynniä ja tyrkkiä pois tieltä.

- Tavaroita kohdellaan kaltoin. Kamoillehan voi siellä tehdä ihan mitä vaan, koska nehän ovat käytettyjä. Tavaroita myös voi tarvittaessa pölliä tarpeen mukaan, jos katsoo tuotteen olevan liian kallis.

Itse henkilökohtaisesti kun menen kirpputorille, arvioin tuotteen ostamista sen kunnon peruteella. En epäröi maksaa paidasta 7€ jos se on hyväkuntoinen ja tiedän että kaupassa se maksaaa ainakin sen 14€. Joidenkin mielestä on ihan sikahinta, paidanhan pitäsi maksaa tosiaan sen 1€, nythän ollaan kirpputorila!!!

Pakko myöntää; mietin kahdesti ennekuin uskalsin niitä sinne edes viedä niitä korsetteja. Kaikenkarvaiset ihmiset niitä hypistelemässä likaisine käsineen, eivätkä edes ymmärrä mitä kädessään pitää.

Tietenkään kaikkein kalleimpia ja arvokkaimpia korsetteja en ottanut mukaani, riski oli liian suuri.

Pitäisi löytää toinen myyntikanava. Huudossakin alkaa olla sama juttu, kaiken pitäisi maksaa euron. Käsityöllä ei ole mitään arvoa, kun kaiken saa tilattua niin helposti ebaystä, vaikka myynkin edullisesti.


Mutta en aio silti niitä ryhtyä myymään siksi halvemmalla ettei ihmisillä ole varaa maksaa. En aio huorata ammattitaidollani, en aio tehdä korsetteja ilmaiseksi kellekkään siksi että osaan tehdä niitä.

Olen tehnyt muutaman " asiakastyön" pilkkahintaan, mutta aion tehdä siihen muutoksen. Mittatilaustöiden hinnastoi voisi ehkä olla jotain tähän tyyliin. Hinnathan ei tietysti sisällä materiaaleja.

Hame alk. 35€
Housut alk. 50€
Toppi alk. 25€
Korsetti alk. 80€
Pusero alk. 35€
Liivi alk. 35€
Jakku alk. 85€
Takki alk. 130€
Mekot alk. 70€
Iltapuvut alk. 150€

Menipäs tämä nyt vähän ohi alkuperäisen aiheen :D

Sitten kuva minusta joka ei liity juttuun millään tavalla:

12 kommenttia:

 1. Sain kyllä samaistuttua nyt niin perinpohjaisesti, onko se muka niin vaikeaa viedä sitä sovitettua vaatetta oikeaan pöytään. Harmittaa itseäkin myyjänä jos, huomaakin vaatteen kadonneen matkalla. Pöllitty tai jonkun pöydän alla lojumassa.

  VastaaPoista
 2. Aikamoisen riskin tosiaan otit kun veit arvokasta stuffee kirpulle. Kaikenmaailman sutturat pöllii melkein 100% kaikki joka on vähänkin arvokkaampaa. :( Kirpparitkin voisi järjestää edes jonkinsortin vartiointia että ei ihan kaikki kamat lähtis aina tollasten luusereiden mukaan maksamatta... Itsekään en ole nyt vienyt pitkään aikaan kun pelkään että lähtee käveleen..

  VastaaPoista
 3. Tinde: Niin se taitaa vaan olla että ne ihmiset jotka osaa käyttäytyä sivistyneesti = ne ei käy kirppareilla :D

  Grotesca: Tuolla kirpparilla oli mahdollisuus laittaa hälyttimiä vaatteisiin.. joten mihän sulloin niitä melkein kaikkiin yhtään " kalliisin" vaatteisiin kiinni :)

  VastaaPoista
 4. Jep, kirpparilla on juuri näitä kaikenlaisia ihmisiä joilla ei nykypäivänä tunnu olevan mitään maalaisjärkeä.

  VastaaPoista
 5. Toi on tosiaan sikaärsyttävää kun pöytä on aina ku pommin jäljiltä ku meet sitä kattoon. Ja vaikka mulla on ollu pääsääntöisesti noin euron kamaa niin sitäkin lähtee kävelemään..
  Et sit taidakaan muuttaa Tampereelle jos sait sieltä töitä?

  VastaaPoista
 6. Ihan paras postaus, asiaa! :D Komppaan aivan täysiä.
  Moni myy tavaroita kirpparilla paikatakseen taloutensa vajeita, ei hyväkuntoista tavaraa TODELLAKAAN pidä myydä polkuhintaan saati käsin ammattitaidolla valmistettuja uniikkivaatteita, vaikka kuinka jotkut länkyttäisivät!
  ~ Tämä kuulostanee tosi ahdasmieliseltä, mutta mielestäni paras kirppisasiakas on 18-50v & siisti nainen, jolla on rahaa olla varastamatta ja joka on sen verran kokenut että tietää, miten ikävää on noukkia vaatteita vääristä paikoista/lattian skeidasta. Yleensä VARSINKIN vaatekaupassa työskentelevät tytöt ovat tällaisia, heh heh ;-DDDD
  Teinit on porukoiden rahahanoista riippuvaisia ja varastavat kun se on niin vitun siistiä, eläkemummoilla dineroa useimmiten olisi, mutta he pihtailevat SILTI! ~ voihan pula-aika tulla takaisin, ehe heh. :D Tavallaan kamalaa, että kaiken pitäisi olla niin halpaa....sehän revitään mm. Kiinan halpatyöläisten selkänahasta.

  PS: Jos mulla olisi ylimääräistä rahaa niin taatusti ostaisin vaikka mitä sun vaatteista, on ne vaan niin hienoja vaikken täysgootillinen olekaan :D Näin rikastumista odotellessa, jos yhtään lohduttaa...

  VastaaPoista
 7. Postauksessa on heino sanoma 30/50 e on halpa hinta korsetista jopa kaupasta ostettuna ja eteenpäin myytynä,saati sitten itsetehdystä!!!, nykyään ihmiset ei osaa arvostaa vaivaa mitä on laitettu itse tehtyihin korsetteihin...:S,hieno blogi muuten :DD

  VastaaPoista
 8. Allekirjoitan nuo muutamat sanat. En ole myyjänä kirpparilla toiminut, mutta näin kävijänä täytyy todeta että samat asiat ärsyttää! Mytätty kasa vaatteita, joista osa valuu tunnistamattomana massana lattialle, kuka siihen haluaa enää edes koskea? Ärsyttävää käytöstä, ettei ole sen vertaa viitseliäisyyttä ihmisillä, että laittaisivat tavarat takaisin niin kuin ne olivat.

  VastaaPoista
 9. varmasti saat ostajia jos bloginkin kautta pistät myyntiin, oletettavasti enemmän ymmärtäjiä löytyy niin kun huuto.netissä esim.

  VastaaPoista
 10. Leena: Jep jep :) Nykyään harvemmin tulee itsekin käytyä kirpputoreilla.

  Polgara: On se jotenkin niin vaikeeta maksaa se tavara vaan se pitää varastaa, vaikka kyseessä olisikin se 1 € kama. Mikään kun ei saa maksaa mitään.
  Pitää katsoa sen muuton kanssa kuinka käy, kyllä minä olen Tampereelle tulossa, mutta se saattaa viivästyä tuon työhomman kanssa... tarkotuksena olis saada vähän noita velkoja makseltua :)

  Umy: Rikastumista tässä itsekin odottelen, voisin ostaa jotain kivaa itsellenikin :D
  Yritän päästä eka eroon kaikesta semmoisesta mitä ei ole tullut pidettyä ja joka on lojunut kaappien pohjilla pidempään. Vaikeaa on välillä luopua :/ ^^

  VastaaPoista
 11. Saman ammatin (vaateompelu) omaavana on pakko sanoa, että vituttaa se kun asiakkaita ei löydy, ellet suostu tekemään vaatteita samaan hintaan kuin intialaiset. Juurikin se, että yksinkertainen hamekin pitäisi maksaa kuulemma max. 5€ "sehän on vain itse tehty, eikä kaupasta" on pöyristyttävä kommentti liian monen suusta. Taidetaan molemmat jäädä pitkäaikaistyöttömiksi ilman ammatinvaihdosta. :/

  VastaaPoista
 12. Oot Marjo ihan oikeassa -ethän sä voi hyväntekeväisyyttäs alkaa korsetteja muille väsämään, ja noi hinnat mitä laitoit lähtöhinnoiks tossa listauksessa, on jo edullisia hintoja mittatilauspukineista.

  -anna

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...