torstai 15. marraskuuta 2012

Kirjojen esittely: Fantasia osa 2.

Kirjojen esittely jatkuu velhon hiha -osastolla.
Pidin nuorempana paljon Raistlin nimisestä velhosta, joka seikkailee Dragonlance sajoissa. Itseltäni puuttuu tuo kolmas osa ensimmäisestä sarjasta, mutta siinä ei kerrottu ollenkaan Raistlinista niin en sitten jaksanut sitä ostaa ollenkaan ^^'
Ehkä se joskus tulee vastaan.
Oikeastaan muita Dragonlanceja en ole jaksanutkaan lukea kuin noita Raistlineita, niissä ei ollut mitään kiinnostavia hahmoja tms. Suurinosa Weissin ja Hickmanin kirjoista on pelkkää paskaa :D
kirja25
Alempana olevat kirjat kertovan Raistlininen pojan tyttären kummin kaimasta, joten ne olivat aika surkeita. Mielen Demoneissa oli jotain lyhyempiä juttuja velhoista.
kirja26
Forgotten Realmissilta minulla on muutamia kirjoja joissa kerrotaan mustista haltijoista. Ihan siedettävä kirjasarja, joskin niissä ei asioita juurikaan kuvailla. Vasta kolmannessa kirjassa sain jotain vihiä siitä miltä se päähenkilö edes näyttää :P
kirja28
Tämä on joku random sarja, jota en ole pystynyt lukemaan koska ensimmäine osa puuttu :D Sitä ei vain ole tullut mistään vastaan, enkä tiedä edes minkä näköinen tai niminen se on.
kirja27
Tässä taas kunnin miekan heiluttelu sarja, jossa on muistaakseni ööh suomeksi 12 osaa. Voin sanoa että en ole liitä kaikkia lukenut, mutta ihan viihdyttävä sarja tämä on, tosin aika kliseinen. Mitään mieleenpainuvia hahmoja tosin ei ole.
kirja29
Itse pidän fantasiasarjoista, jossa päähenkilö on aivan tavallinen tallaaja kunnes huomaa omaavansa jotain erikoisia voimia, ja näinollen pelastaa koko maailman.
Tässä sarjassa on taas kaikki päälaellaan, kaikilla muilla on voimia paitsi päähenkilö ei osaa yhtään mitään :D:D
Jotenkin en jaksanu kiinnostua tästä kovasti.
kirja30
Philip Pullmannin sarja on aivan ihana. Luin sen nuorena ensimmäisen kerran, ja se vei minut kokonaan mukaansa. Jotenkin kirjailija osasi todella hyvin kuvailla tunnelmaa ja hahmoja. Sarjassa on vaikutteita myös suomesta, kuten noidan jonka nimi on Serafina Pekkala :D
kirja32
Kaikki varmaan tietää tv-sarjan Game of thrones. No se jokapauksessa perustuu näihin kirjoihin, josta on vissiin joskus vuonna nakki tehty suomenkielinenkin käännös omakustanteisesti. Sitä tosin ei ole ollut myytävänä valovuosiin.
Kirjoja on ilmestynyt vielä yksi, jota minulla ei vielä valitettavasti ole.
kirja34
Narnia ei jostain syystä koskaan päässyt lähelle sydäntäni, ja Maameren tarinatkin oli aika ... outo. Tulipahan luettua.
kirja36
Nämä taas oli sellaista tekotaiteellista paskaa että ei kannata vaivaantua.
kirja37
Mort on maailman paras kirja ^^
kirja39
Random kasa random fantasiaa. Voin sanoa että kaikki suomalaisten kirjoittama fantasia on paskaa. Tulee oikea myötä-häpeä kun niitä lukee :(
kirja40
Seuraavassa päivityksessä lisää fantasiaa kirjahyllystäni!!

9 kommenttia:

 1. Mort! ♥ Myös meikäläisen suosikkeja ja ehdottomasti parasta Pratchettia!

  VastaaPoista
 2. Mikla: Sano älä muuta :D pitäisi lukea ne kirjat taas uusiksi joku päivä :)

  Raphael: Se kuuluu kyllä noihin iki-vihreisiin kirjoihin jotka ei koskaan mene pois muodista :) Jaksaa lukea uudestaan ja uudestaan

  VastaaPoista
 3. Mitä on "velhon hiha" -fantasia? Googlen perusteella ilmaisu olis lähinnä eufemismi laajahkolle salaiselle puutarhalle, mutta ehkä mä vaan missaan jotain.

  Mä tykkään Pratchettista ja oon kyllä lukenut aikoinani paljon fantsua, Eddignsiä ja Salvatorea, ja tykkäsin. Ei ne enää menis, mutta sen sijaan nyt oonkin tykästynyt Martiniin ja Guy Gavriel Kayh:in. Jälkimmäinen vois olla sun mieleen jos et oo kokeillut!

  VastaaPoista
 4. Karoliina:
  En ihmettele yhtään jos termiä ei löydy googlesta :D Taitaa nimittäin olla minun keksimä.
  Tarkoitan sillä lähinnä kaikkea fantasiaa jonka paikkaa ja aikaa ei ole olemassa, ja jossa on yliluonnollisia voimia ja elukoita.

  Pitääpä googlettaa nuo mainitsemasi kirjailijat, ja katsoa minkätyylistä lukemista se olisi :)

  VastaaPoista
 5. I need to start acquiring the 'a song of fire and ice' book collection for my bookself :D

  VastaaPoista
 6. Ellone: Agreed :D I think all good fantasy is for good ! ^^

  VastaaPoista
 7. Se Kadonneiden historioiden ykkösosa on nimeltään "Villihaltiat".:D En voi kyllä suositella.

  VastaaPoista
 8. Soria Moria : Kiitos tiedosta :D Jos tulee halvalla joskus vastaan niin saatan ostaa :D

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...