tiistai 19. huhtikuuta 2016

Traveling in Japan - Lolita Shopping

Japanin matkani parhaimmista huvituksista oli tietenkin shoppailu. Lähdin etsimään varsinkin Lolita-tyylisiä vaatteita, koska ne ovat hankalasti saatavissa Suomessa. Käytetyistäkin "merkki" vaatteista pyydetään järjettömiä summia.
Tiesin jo etukäteen että Harajukusta löytyy oikeanlaisia kauppoja, joten suuntasimme sinne ensimmäisenä.

Ensimmäisenä linkkaan blogin jossa on melko hyvät kartat Harajukussa shoppailuun. Me tallensimme kartat puhelimeen joka säästi meiltä paljon aikaa kun pääsimme perille.
--->KLICK<---


// One of the best things about travelling around Japan was shopping, of course!
I was specifically looking for Lolita-style clothes, because they are difficult to find in Finland.
Even used "brand-name" clothes are very expensive.
I knew in advance that the Harajuku district was one of the best places to find the right kind of shops, so we headed there first.

Kuva Harajukun shoppailu kadusta. Ihmisiä on paljon liikenteessä.
2
Harajukussa on monia Lolita kauppoja, mutta oma suosikkini on Closet Child koska se myy käytettyjä vaatteita, joihin minullakin oli varaa. Closet Child on myös pääväylän varrella, joten se oli helppo löytää.
Tokiossa on useampia Closet Child liikkeitä, esim: toisen pitäisi löytyä Shinjukusta.

// There are many good Lolita shops in Harajuku, but my personal favorite is Closet Child, because it sells second-hand clothes. Closet Child is also along a main road, so it was easy to find. Tokyo has more than one Closet Child shop, for example the second shop should be found in Shinjuku.
4
Liikkeissä ei yleensä saanut kuvata sisällä, joten tämäkin kuva on otettu Harajukun Innocent Worldin ovesta.
Yleensä liikkeiden löytäminen Japanista oli hankalaa, koska niillä osoitteet menevät eritavalla kuin suomessa. Tämäkin liike oli jonkun kerrostalon seitsemännessä kerroksessa, johon pääsi suoraan hissillä. Hissejäkin oli useita, joista vain yksi meni tähän kyseiseen kerrokseen ^^
Onneksi liikkeet ovat myöhään auki, koska matkustamiseen paikasta toiseen menee niin paljon aikaa.
Meidän piti usein kysyä apua, mutta Japanilaiset olivat hyvin kohtelijaita ja ystävällisiä, ja mielummin saattoivat perille asti jos kielitaito ei riittänyt selittämiseen :)

//Usually photography is not allowed inside the shops, so I could only take pictures outside Innocent World's main door.
Finding stores in Japan was also difficult, because the addresses are formatted differently than in Finland. This shop was located on the seventh floor of an apartment building, which could be reached directly by elevator. There were several elevators, only one of them went to the right floor ^^
Fortunately the shops are open late, because traveling from place to place takes so much time. We often had to ask for help, but the Japanese were very polite and friendly and were happy to help us out, even they do not usually speak English very well.
8
Kuva Harajukun Body Linestä. Kaverini osti sieltä Maid-mekon.
Body Line myy ns. "halpis" vaatteita, kenkiä sekä cosplay asuja. Body Line kuitenkin toimittaa myös Suomeen nettikaupan kautta, toisinkuin monet muut merkit.

// Picture about Harajuku's Body Line shop. My friend bought the Maid dress.
Body Line sells cheaper clothes and cosplay outfits. I like Body Line because they ship items to Finland trought the online shop.
3 5 7
Kuva onnellisesta shoppaajasta:
1
Shinjukussa sijaitsee kauppakeskus nimeltä Marui Annex. Siellä on kahdessa kerroksessa useita Lolita brändejä. Meille ystävällisesti tulostettiin Google mapsista kartta että osattiin perille :)
Kartassa oleva välimatka on Shinjukun asemalta ostoskeskukseen. Ostokset sai verovapaasti jos passi oli mukana. Kera shopista löytyi useampia merkkejä.

// There is a shopping center called Marui Annex in Shinjuku. There are two floors with a number of Lolita brands.
The map shows the distance from Shinjuku Station to the shopping center. It is possible to get shoppings tax-free, if you have your passport.
21
Tässä lista kiinnostavista kaupoista:

// Here is a list of interesting shops:
22
Myymälät oli sisustettu aivan upeasti, oli kuin olisin astellut karkkimaailmaan :) Myös myyjät olivat tietysti asiallisesti pukeutuneet Lolita muodin mukaisesti.
Uudet lolitavaatteet ovat aika tyyriitä, mutta ostin silti Metamorphoselta upean käsilaukun. Shoppailuistani tulen tekemään erillisen päivityksen blogiini :)

// Shops were decorated quite beautifully, as if I had walked into a candy land :)
Also sellers were ( of course ) dressed in lolita fashion.
New lolita clothes are quite expensive, but still I bought Metamorphose's magnificent handbag.
10 11 12 13 9 14
Kiotossa käydessämme löydettiin myös Metamorphosen liike, aivan vahingossa.
Lähellä Nishiki markettia oli vain tällainen mainos jossa ilmoitettiin mistä kauppa löytyy : eli hissillä ylös random kerrokseen jossa liike avautui suoraan hissistä.

// During a visit in Kyoto, we also found Metamorphose´s shop quite by accident.
19
18
Upeasti pukeutuneet myyjät muistivat meidät, koska kävimme liikkeessä useampana päivänä shoppailemassa :)
20
Osakassakin on hyvä valikoima Lolita liikkeitä, ne ovat vain vähän hankalasti löydettäessä koska ne eivät ole aivan vierekkäin. Liikkeitä löytyy kauppakeskusten sisältä kuten Big Step. Osakan Closet Childistä löysin itselleni upean Moitie mekon edukkaaseen hintaan :)
Tältä sivulta löytyy taas hyvä kartta liikkeisiin: --->KLICK<---


// Osaka has a good selection of Lolita shops, they are just a little bit difficult to found because they are not exactly next to each other. Shops can be found inside shopping centers such as Big Step.
I found from Osaka's Closet Child new Moi-même-Moitié's lolita dress, the price was very good :)
17 16
Muutama vinkki himoshoppaajalle:
1. Matkaan kannattaa lähetä mahdollisimman vähillä tavaroilla, löydät varmasti uusia Japanista.
2. Ota mukaan kaksi matkalaukkua, isompi joka menee lentokoneen ruumaan, ja pienempi jonka voi ottaa käsimatkatavaraksi koneeseen. Finnairilla ison matkalaukun maksimipaino saa olla 23 kg ilman lisämaksua, ja käsimatkatavaran 8 kg. Käsimatkatavaroita ei Suomessa tai Japanissa punnita, joten voit pistää sitten niin paljon kuin saat mahtumaan.
3. Jos kuitenkin käy niin, että tavarat eivät mahdu matkalaukkuun, tai painorajat tulee vastaan, lähetä tavaraa suomeen. ÄLÄ lähetä UUSIA tavaroita!! Vaan vanhat hikiset ja likaiset vaatteesi sekä kenkäsi, niistä ei tarvitse tullata!!
Itse lähetin noin 7 kg paketin suomeen nopeimmalla mahdollisella tavalla ( kesti viikko tulla suomeen ) lähetyksen hinta oli noin 7000 Y, laskettiin että se on halvempi kuin uusi matkalaukku ja siitä syntyvät kustannukset lentokoneessa. Voit myös lähettää kimppa postia, eli kaikkien matkustajien hikiset kalsarit kerralla.
Japanista tuontiraja on muistaakseni noin 450€, mutta eihän ne tullissa tiedä mitä sinä olet ostanut paikan päältä ja mikä on ollut mukana jo mennessä.


// A few tips for a shopaholic:
1. Pack as little as possible, since you will definitely find new stuff in Japan.
2. Have two suitcases with you, a bigger one which goes to the cargo hold and a smaller hand luggage which can be taken into the airplane.
The maximum weight is 23 kg (no extra charge) in Finnair flights, and hand luggage is 8 kg. Usually they don't check the weight of the hand luggage, so you can bring as much as you can carry.
3. However, if it happens that the goods do not fit in a suitcase, or the weight limit is exceeded, send the goods home. DO NOT send the new goods! Send your old sweaty and dirty clothes and shoes, they do not need customs clearance!
7 kg package from Japan to Finland the fastest possible way (it took a week to come to Finland )costs around 7000 Y, we calculated that it is cheaper than a new suitcase and costs of the extra suitcase. For imports from Japan the limit is, as far as I can recall, about 450€, but the customs does not know what goods have been purchased from Japan, and which were already with you when you arrived to Japan.

2 kommenttia:

  1. Ihania paikkoja, nuo mekot on niin kauniita :) Ja sitä mietin kans, että kun eihän ne tullissa voi tietää mikä on uutta ja mikä ei, niin repii kaikesta vaan lippuset ja lappuset irti, niin ei tarvitse tulleja maksella. Vähän rypistelee, niin näyttää käytetyltä ja sekaan ne parit hikiset kalsarit :D

    VastaaPoista


  2. Suurin osa mekoista mitä ostin, oli jo valmiiksi käytettyjä :D siinäpä tullimiehelle mietittävää.Nuo lolita kaupat oli kyllä oikeeta silmän karkkia :)

    VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...