maanantai 30. syyskuuta 2019

Fake leather boots? NOT ANYMORE

Ostin pari vuotta sitten tällaiset feikkinahkakengät Imatran kenkäkaupasta.
Tiesin ostaessani että materiaali on synteettistä, mutta ajattelin että kyllähän nykypäivänä osataan tehdä sellaisia kestäviä materiaaleja jotka kestää kuin oikea nahka. Olin harvinaisen väärässä.
Harmittamaan jäi myöskin taloudellisen tappion lisäksi se, että kenkien käyttökertoja tuli korkeintaan muutamia. Jos ajatellaan asiaa myös isommalla mittakaavalla, niin onko se kenenkään edun mukaista että joka vuosi pitää ostaa uudet kengät vain siksi että ei osata tehdä kesäviä? Kesätävää kehitystä kertakaikkiaan.
Voin kertoa että kyseinen kenkäkauppa ei ole enää pystyssä, mistäköhän mahtoi johtua?
Pätin ottaa parit valokuvat kyseisistä kengistä, ennekuin dumppaan ne roskikseen.
15
Kävellessä ihmettelin että mikä ihme siellä kengästä lerpattaa, niin TADAA!
14 13 12
Merkki on sitten joku Blanco, että välttäkää moista parhanne mukaan. Vituttaa maksaa paskasta!
11
Vertailun vuoksi, tässä on samantyyppiset kengät jotka on ostettu suunnilleen samoja aikoja kuin nuo Blancotkin. Materiaali on vain aitoa nahkaa ja turkista. Korkolappuja lukuunottamatta kengät ovat kuin uudet.
3 2 1
Jep Jep. Olen ajatellut että Tamaris on sellainen merkki, joka osaa tehdä hyviä kenkiä.
Mulla on muutamat Tamarikset, jotka ovat tehty aidosta nahkasta, ja ne ovat kyllä kestäneet vuosia kivasti. Mutta sitten tein taas sen virheen että ostin TEKONAHKABOOTSIT. Ensi vilkaisulla ne näyttää ihan kivalta, mutta sitten jos katsoo vähän tarkemmin niin...
7
... sieltähän ne muovit taas kuorituu :P
4
Silkkaa rahan, ja luonnonvarojen haaskausta.
8 9 10 6 5

2 kommenttia:

  1. Valitettavan tuttu ilmiö, eikä pelkästään keinonahkatuotteiden ihmeellisestä maailmasta. Kotimaista tekoa olevat, nahkaiset kävelykengät päättivät alkaa kuoriutumaan itsekseen parin viikon käytön jälkeen. Suutarini totesi tämän olevan valitettavan yleistä halpaa (lue: heikkolaatuista) nahkaa käyttävien jalkinevalmistajien kohdalla.
    Sama kohtalo on ollut muutamalla vyöllä, kyllähän se pohjalla oleva nahka on karumpaakin käyttöä kestänyt, mutta pinnalta se-mikä-ikinä-nimeltään-onkaan-materiaali on lähtenyt kuoriutumaan irti vähemmän riemunkiljahduttavasti.
    Vyöt ovat päätyneet uusiokäyttöön eri projekteissa mutta ne kengät.. Kun ne ovat niin pirun mukavat jalassa, ja tämä on allekirjoittaneen jaloille harvinaista, etten niitä raaskinut poiskaan heittää. Joten kyseiset jalkineet ovat sitten nähneet parikin korjausoperaatiota suutarini toimesta. Kohta ollaankin siinä pisteessä, että korjauksiin on mennyt enemmän rahaa kuin itse kenkiin, ja sittenhän niitä ei ainakaan raaski pois heittää..
    Luultavasti päätyvät eteisen seinään kenkähyllyä vastapäätä esimerkkinä muille kengille, notta kuinka käy jos on tuhma. Vaihtoehtoisesti myös tilataideteoksen virkaa toimittaen. Sisäänpääsymaksu vitosen. Ei ulospääsyä. Siinähän olette.
    Ja näin ohimennen, ensikommentoijan ominaisuuudessa, hemmetin kiva blogi sinulla. On varsin mukavaa nähdä että edelleen ihmiset jaksavat panostaa tähän hieman synkeämmän estetiikan osastoon elämässään. Meitä on liian vähän, eli oikeastaan ihan sopivasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Blogien pitäminen ei enää ole muotia kun kaikki on siirtynyt Instagrammiin ja facebookkiin, niin väki vähenee näiltä osin ^^ Tai näin ainakin kuvittelisin.
    Mulla ei ole vielä nahkakengät ruvenneet kuoriutumaan, ehkä sattunut sen verran hyvin valmistettuja kenkiä :)
    Mä en enää jaksa korjata edes kenkiä suutarilla elleivät ne ole jotkin arvokkaammat kengät kuten Parikat, koska kenkien korjaus tosiaan maksaa kohta enemmän kuin ne itse kengät.

    VastaaPoista

Remember Your Manners.
I will review the comments before publishing.