tiistai 18. maaliskuuta 2014

Valokuvia

Juttelin ystäväni kanssa puhelimessa, ja hän kertoi teettäneensä valokuvia.
Mietin itse, milloin viimeksi olin teettänyt ihan papriversioita valokuvista; joskus vuosia sitten. Päätin sitten laittaa valokuva albumini ajan tasalle.

Homma ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut, minun piti tonkia vanhoja valokuvia ulkoisilta kovalevyiltä ja kansioista. Kuvat löydettyäni minun pitäisi osata päättää mitkä niistä kelpaa kehitettäviksi ja mitkä ei.

Pitkän puuhastelun jälkeen minulla oli kuvat kasassa, ja laitoin ne latautumaan nettiin. Siinä meni tuntikausia.

Muutaman päivän päästä minulle tupsahtaa iso kasa laatikoita kotiin: Valokuva on yhteensä yli 700 kpl:tta.

Niissäpä onkin sitten puuhastelua, laittaa ne aikajärjestykseen albumeihin. Ystäväni kertoi että hänen pienet 200 valokuvaansa kiinnittyi albumiin kulmilla, mutta itse en niitä ostanut kun niitä olisi tarvinnut tuhansia. Ostin siis liimaa.

Teetin muutaman harmaan valokuvan lempi elokuvastani: Dracula. Ikuisen rakkauden elokuva, joka nyt koristaa seinää :)

Kehykset olen ostanut halvalla Tigerssistä sekä Juvan huoltoaseman yhteydessä olevasta lahjatavaraliikkeestä.
valokuva1 valokuva2 valokuva3 valokuva4 valokuva5 Valokuva albumini ovat ostettu vuosia sitten Suomalaisesta kirjakaupasta odottaen että saisin jotain tällaista aikaiseksi.
valokuva6 Minulla albumit menee aihepiireittäin.
valokuva7

P.S. Yritin leipoa tiikerikakkua. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes kakun piti tulla ulos vuoasta. Niinhänse tulikin; puoliksi.

En tiennyt että kakun leipominen on niin tunteita herättävää puuhaa, mutta minä itkin ja heitin kakkua pitkin seiniä kirkuen. Se meni sen jälkeen biojäteastiaan ^^

En ymmärrä mikä meni pieleen, vuoka oli hyvin voideltu ja korppujauhojakin oli iso kasa.

En ole kuitenkaan vielä luovuttanut, ostin uuden vuoan joka on tehty silikoonista. Kakun pitäisi ulostautua sieltä paljon helpommin kuin metallisesta.

Noh, osasin sentään tehdä maittavia teeleipiä :)

5 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta, mitä maksaa nykyään valokuvien teettäminen?

  Kauhee homma ainakin tuossa 700 kuvassa, mutta tietää mitä tekee illat :D

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanan näköinen tuo seinä! Pitäisi kyllä itsekkin teetättää noita valokuvia, muutaman vuoden ollut jo suunnitelmissa ^__^

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisenä tuohon kakku ongelmaan tulee mieleen että kakku on hieman kuitenkin jäänyt vielä raa-aksi joten sen takia kakku ei tullut hyvin pihalle!! Kakun kypsyyden huomaa tikulla koittamisen lisäksi hyvin sillä että onko kakku alkanut vetäytymään itsekseen irti vuuan reunasta!! :) Toinen mikä tulee mieleen että jos kakkua seisottaa liian kauan paiston jälkeen ennen kumoamista niin vuokaan kertyy kosteutta ja siksi kakku saattaa jäädä kiinni vuokaan!! Kakku tulisi kumota melko pian uunista ottamisen jälkeen tai odottaa vallan seuraavaan päivään että kakku on hyvin jäähtynyt ja ehtinyt vetäytyä!! :) Tälläisiä asioita ainakin itselle ensin mielee tuli kun jokusen kuivakakun oon joutunut työn puolesta vääntämään!!:D

  Kaunis tuo seinällä oleva kuvakollaasi!! Oikein katseen vangitsija!!^^

  VastaaPoista
 4. TomVi: kuvat makso 0,9 € / kpl, siis ne pienimmät mahdolliset. Postikulut tuohon mölliin tuli maksamaan vähän päälle 10€, tilasin ifolorilta.


  Elisabet Addams: Joo, huomasin itsekkin että harvakseltaan tulee noita kuvia teeteltyä... joten teetinpä kerralla sitten vähän enemmän ^^

  Werewolf: Voihan se olla :D Olevinaan paistoin sitä sen ajan mitä siinä ohjeessa luki, ja yritin kipata sitä ulos vuoasta melkein heti uunista oton jälkeen... en tiiä mikä sitten oli vikana, ehkä uunissa on vika.. tai minussa ^^ Noh, ensikerralla uudesaan, toivottavasti paremmalla menestyksellä :)

  VastaaPoista
 5. Heipsis! Pakko kommentoida, vaikka vähän myöhässä :D oot tehny kaikki ihan oikein, mutta sen perusteella mitä luin, olet käyttänyt vuoan voitelemisessa ehkäpä liian vähärasvaista tuotetta? Jos margariinissa yms rasvapitoisuus on alle 60% niin kakut ja leivät hitsaavat kiinni vuokaan. Ammattilaisiltakin on menneet monet kakut "pipariksi" (hehe) kun ovat voidelleet vääränlaisella rasvalla vuokia :)

  t.gootti-leipuri

  ps. ihana blogi, jäin koukkuun heti ensivilkaisulla :D

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...