tiistai 2. helmikuuta 2010

Rintaliivit

Tutkimuksen mukaan noin 90% suomalisista naisista käyttää vääränkokoisia rintaliivejä. Minä uskon siihen, koska äitini ei koskaan vienyt minua nuorena tyttönä oikeaan rintaliivikauppaan, joten uskottelin itselleni että kokoni muka olisi 75B. Noh, se ei ollut, vaan se oli 65DD ja jopa 65 E. Olen siis koko pienen ikäni pitänyt vääränkokoisia liivejä, ennenkuin havahduin noin vuosi sitten ja ostin muutamat OIKEAN kokoiset liivit.

Voin sanoa että kaikki naiset, jotka ostaa liivinsä esimerkiksi H&M:ltä, lindexiltä, seppälästä yms yms yms , ostaa VÄÄRÄN kokoisia liivejä. Suosittelen kaikille lämpimästi menemään oikeaan rintaliivikauppaan, ja vaikka ne liivit maksaakin 30-100€ / kpl, se on hintansa väärti.

Ainut haitta näissä " oikeissa " liiveissä on se, että ne täytyy pestä käsin. Kuka haluaa laittaa 100€:n liivit pesukoneeseen? Ei sillä, ei niistä kaarituet tule ulos kuten henkkamaukan liiveistä, mutta niillä alkaa olla jo tunnearvoa ja toivoo, että ne kestää hyvännäköisinä mahdollisimman pitkään.

On se kumma kun käyttää oikeankokoisia liivejä, ei tarvitse enää korjata olkainta, ja rinnat näyttävät olevan jopa oikealla kohdallaan! Eikä rinta pursua yli liivistä, tai näytä olevan vajaa. Eikä liivit ihme kyllä edes purista tai kiristä.

Eli nyt kaikki henkkamaukka " liivit" kierrätykseen ja oikeat tilalle ;) Ei se määrä vaan se laatu!
En minä sillä, voihan ostaa noita halpis liivejä vaikka makuuhuone käyttöön, mutta oikeat käyttöliivit saisi olla ihan oikean kokoiset :)

Ostin liivejä Kuopion Liivirusinista sekä Lady Royalista:


Näiden liivien alkuhinta oli jotain 90€, sain ne sentään alennuksella Lady Royalista.Nämä löytyi Lady royalin ale korista tosi halvalla! Toiset on pitsiliivit joiden alkuperäinen hinta oli jotain 80€ ja toiset vähän mummomaisemmat liivit, joiden alkuhinta oli vielä enemmän.


Nämä liivit taas ostin Liivi rusinista, violetit balconette liivit oli jotain 45€ ja toiset mustat perus-topatut liivit oli 35€ ( muistaakseni)
3 kommenttia:

 1. Allekirjoitan täysin tuon, että rintaliivit kannattaa ostaa asiantuntevista liiviliikkeistä. Minulla on tosin vain yhdet himokalliit rintsikat, mutta eron huomaa kyllä Seppälän ja H&M:n rintaliiveihin. Tosin en pyytänyt apua niitä sovittaessani, joten ne ovat normaalia kokoani 75D (istuvat kyllä jokatapauksessa todella hyvin). Hirvittää kuitenkin mennä kysymään myyjiä apuun oikean koon etsinnässä, sillä en minä halua olla mitään G-kokoa :D.

  VastaaPoista
 2. Totta, totta..
  T. Pihistelevä köyhä, joka ei raaski satsata laatuun..

  VastaaPoista
 3. Moi Marjo :)
  Mä kans käytin vielä 4-5 vuotta sitten A-kuppia (naurettavaa, vaikka pienirintainen oonkin), kunnes kävin alusvaateliikkeessä ostamssa liivit ja selvis että koko on 65C. Ja nykyään jopa 65DD-60E. Ja kun kerron joillekin mikä kuppikoko on, ne kauhistelee et "et voi olla, kun mulla on C", sanoo joku megahinkkinen joka pitää itse niitä täysin vääränkokosia.
  Mutta tosiaan ihmiset yleensä käyttää liian suurta ympärysmittaa ja liian pientä kuppia.
  Ja hyvien liivien ei kuulu tuntua päällä oikeen miltään.

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...