sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kirja arvostelu vol 2. J.R.Ward. Sisältää spoilausta


Jaahas, tuli luettua nuokin kirjat, meni aika kauan koska ensimmäisen kirjan jälkeen kirjailija toistaa aika pahasti itseään. Ensimmäinen kirja meni sulavasti, odotin toista innoissani mutta huomasin heti samankaltaisuuden... lukemistahti hidastuu hidastuu.. kolmannessa se etenee matelemalla.

Eli kirjailijan nimi on J.R. Ward. Ei sano nimenä minulle yhtään mitään. Googletin kirjailijan, näyttäisi olevan joku keski-ikäinen blondi. Oli se sentään nätimpi kuin se True Bloodin kirjoittaja :D

Kirjojen teksti on ihan helposti luettavaa ja painettu isolla kirjansivuille. Asioita kuvaillaan kohtalaisen hyvin, hahmoista ja paikoista saa hyvänkäsityksen millaisia ne ovat. Kirjailija kirjoittaa erihahmojen silmin asioita, ei pelkästään päähenkilön, näin ollen pääsee hahmojen tunteista ja ajatuksista paremmin selville.
Kirjat kertoo vampyyreistä jotka eivät ole aivan sellasia niin kuin olemme vampyyrimme tottuneet tuntemaan.

Nämä vampyyrit nimittäin ovat syntyessään ihmisiä?? ja muuttuvat aikuisiällä vampyyreiksi, ne eivät ime verta ihmisistä vaan vastakkaista sukupuolta edustavista vampyyreistä?? ja nämä vampyyrit tekevät lapsia keskenään ja ihmiset eivät voi muuttua vampyyreiksi vaan sellaiseksi pitää syntyä.

Oikeita vampyyreitä ei ole jäljellä enää kuin yksi, vampyyreiden kuningas nimeltä Wrath josta ensimmäinen kirja kertoo. Kaikki loput on jotain sekasikiöitä. En oikein ymmärrä miten tämä on mahdollista koska vampyyreiksi vain synnytään eikä muututa, eli niiden on täytynyt sitten sekaantua ihmisiin vai mitä?

Muutenkin vampyyrit vetävät ihmisruokaa näissä kirjoissa, sytyttävät kynttilöitä syttymään ajatuksen voimalla ja paneksivat jatkuvalla syötöllä.

Oikeastaan nämä kirjat ilman noita seksikohtauksia olisivat aivan liian tylsiä luettavia. Kuten aikaisemmin sanoin, kirjailija toistaa vain itseään. Kun olet lukenut ensimmäisen kirjan, olet lukenut ne kaikki. Kirjoissa on tismalleen sama juoni, mutta vain erihenkilöt ovat pääosassa.

Sama tarina toistuu kaikissa kirjoissa: Veljeskuntaan kuuluva taistelija vampyyrimies " uros ", on ollut omistautunut taistelulle ja rodun pelastamiselle viimeiset vuosisadat, mutta nyt löytääkin elämänsä " naaraan" jota hän sitten panee joka mutkassa ja lopussa ne kaikki menevät naimisiin ja elävät elämänsä onnellisena loppuun saakka.

Tietenkin sitä ennen on kaikenlaisia vastoinkäymisiä ja väärinkäsityksiä ennekuin he saavat toisensa. Veljeskuntaan kuuluvat taistelijat taistelee jotain " lessereitä" vastaan ja pelastaa naaraansa niiden kynsistä.
Naaras on aluksi peloissaan ja haluton urosta kohtaan mutta tietenkin rakastuu tähän silmittömästi.

Kaikki miehet ovat isoja, nahkaan pukeutuneita ja hyvännäköisiä, ja kaikki naiset laihoja ja kauniita.

Kaikilla miehillä on tietysti jumalattoman isot penikset joita kirjailija muistaa kuvailla jatkuvasti.

Voin siis suositella sarjan ensimmäistä osaa mutta muut kannattaa jättää sinne kirjakaupan/kirjaston hyllylle.

Tämä oli varmaan elämäni surkein kirja-arvostelu mutta en nyt oikein keksinyt muutakaan sanomista noista kirjoista :D

4 kommenttia:

 1. Mie oon kyllä tykänny noista kaikista tosi paljon, eniten siitä mikä kertoo melkee kokonaa Zadistista. <3

  VastaaPoista
 2. Itsekkin Dark Loverin (omistuskirjoituksella!) omistavana voin suositella juurikin kyseistä kirjaa, muut ovat juuri toteamaasi kertausta uudelleen keksittynä, mikä sinänsä on vähän sääli. Pidän Wardin vampyyreistä todella paljon, ja luen DL:n joskus lävitse parissa illassa melkein terapeuttisena hoitona. :D Ja Wrath on hot. :P~

  VastaaPoista
 3. Esmi: Hyvä että tykkäät noista kirjoista, itselleni ei vain kolahtanut niin hyvin kuin olisi voinut :) Itse suosittelen Wheel of timeä! ( vaikka se ei vampyyri kirjasarja olekaan, vain fantasia )

  Akka Perkele: Jep, onhan se Wrath aika pantava :D

  VastaaPoista
 4. Hehe, tuo arvostelu pelasti päivän ! =) Pitääpä tsekata ainakin tuo ykkösosa, ja jatkaa jos jaksaa lisää =D

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...