maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kirja arvostelu vol 3: P.C Cast & Kristin Cast. Sisältää spoilausta!

Heipähei!

Taas on kirja-arvostelun aika, tälläkertaa kirjaijijoina ovat äiti ja tytär joiden kirjoista luin Yön Talo sarjaa.


Nämä kyseiset kirjat ovat suunnattu hyvinkin pitkälti teineille, mutta sain minäkin niistä jotain irti.
Kirja kertoo siis vampyyreistä, tai teineistä jotka ovat muuttumassa vampyyrieksi.
Kirjassa vampyyriksi muuttuminen tapahtuu siten, että ihmisteini merkitään kuunsirpillä otsaan jonka jälkeen se lähtee vampyyrikouluun jonka nimi sattuu olemaan Yön Talo.

Vampyyreillä on erikoiskykyjä kuten parantaminen, ajatustenluku ( ylläri !), eri elementtien kutsuminen kuten maa, tuli, vesi, yms, jotkut saavat jotain näkyjä tulevaisuudesta etc.

Yöntalo on Harry Pottermainen linna koulu, jossa opiskelijat opiskelevat eri aineita kuten miekkailu, ratsastus, kamppailulajit, runous.
Vampyyriksi muuttuminen kestää sen neljä vuotta, jonka aikana opiskelija saattaa menetyä jos keho hylkii vampyyriksi muuttumista.

Pääosassa kirjaa on tyttö nimeltä Zoey, joka taloon mentyään osoittautuu ( ylläripylläri ) erikoistapaukseksi.
Zoeyllä on voimia joita ei ole kellään ilmennyt tyyliin miljoonaan vuoteen, ja tyttöhän on jumalattaren suosikki joten hän selvittää kaikki salaperäiset jutut, saa paljon erilaisia tatuointeja kehoonsa ja seurustelee kolmen pojan kanssa yhtäaikaa, jotka ovat tietysti koulun komeimpia ja älykkäimpiä. Yksi niistä sattuu olemaan vieläpä koulun opettaja.

Noh, Zoey syrjäyttyy ilkeän koulutoverinsa ja pääsee tämän paikalle papittareksi ja ylipapitar koulutukseen samalla kun vetää jotain yön tyttäriä & poikia nimistä kultti porukkaa.

Molemmissa kirjoissa on samankaltainen juoni, jotain tapahtuu ja pääosa selvittää sen suurien kykyjensä avulla ja on taas koko koulun suosikki ja kaikkien kaveri sen jälkeen.

Kirjoitustyyli on aika kevyttä ja helppoa, kirjailijalla on vain ärsyttäviä mielipiteitä joiden mukaan esimerkiksi kaikki gootit ovat likaisia ja eivät käy koskaan suihkussa, sekä ostaavat kaikki vaatteensa gootti-horo kaupoista.
Samoin kaikki emot ja muut on pannassa koska nehän ovat erilaisia tyyppejä kuin tavikset.

Että tällaista. Suosittelen kirjaa luettavaksi jos ei ole oikeasti mitään muutakaan tekemistä :)

2 kommenttia:

  1. Minä yritin lukea tuota kirjaa, mutta oli kyllä niin kankeaa että en jaksanut enää jatkaa sitä. Ite pääsin just ton kohdan ohitte mis sanottii että gootit on likasii yms :D

    VastaaPoista
  2. Olihan se alku kieltämättä aika tahmeaa :D Mutta kun kirjoitustyyliin tottui niin saihan nuo luettua... ja mietin että jos lukisin vielä sen kolmannenkin osan ^^

    VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...