lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kirja arvostelu vol 5. L.J. Smith, Vampire diariesLuin Vampyyri-päiväkirjat, Korpinmusta -kirjan.
Suurinosa ihmisistä tietää sen sarjan, joka perustuu tuohon kirjaan.
Kirjan alkuperäinen nimi on: The vampire diaries: The awakening.

Kirja maksoi 19.90€ suomalaisessa kirjakaupassa.

Ensimmäisenä tietysti kirjasa ryhdyin vertaamaan sarjaa itse kirjaan, koska katsoin tv-sarjaa ennekuin luin kirjan. Kiinnitin huomiota erityisesti siihen, kuin ihmisiä kuvaillaan kirjassa.

Kirjan mukaan Elena on ihku blodi joka iskee kaikkea mikä liikkuu. Hän on tyylitietoinen ja täydellisen kaunis ja hänellä on paljon ystäviä. Stefan ja Damon molemmat ovat mustatukkaisia nuoria miehiä. Itse sarjassahan tämä ei pidä paikkaansa.

Myös tapahtumat menevät kirjassa eritavalla, ja henkilöhahmot käyttäytyvät eritavalla kuin kirjassa. Kirjassa on myös sellaisia hahmoja mitä sarjasta ei löydy. Elenan kaveriporukka on isompi kuin sarjassa, sekä tällä ei ole veljeä ollenkaan vaan nelivuotias pikkusisko.

Esimerkiksi tässä kirjassa Katherine ei ole sellainen ilkeä biatch kuin sarjassa. Päinvastoin, Elena itse on koko koulun kuningatar ja sen kaikki kaverit nuolevat tämän persettä.

Kirja on kuitenkin kirjoitettu sujuvasti ja on mielestäni helppolukuinen ja viihdyttävä. Itse jään odottelemaan seuraavaa suomennettua osaa, tai jos satun englanniksi löytämään halvalla niin voisin napata senkin matkaani.

Vaikka kirja on ohut, on siihen saatu mahtumaan tapahtumia ihan kiitettävästi. Juonenkuljetus on sujuvaa ja hahmot kiinnostavia.

Suosittelen jos pitää vampyyriaiheisista kirjoista.

2 kommenttia:

  1. Ite löysin Akateemisesta kirjakaupasta tuplapokkarin (eli kirjat 1 & 2) hintaan 9,90€ :)

    VastaaPoista
  2. Nonna:
    Ahaa, eli toinen kirja on siis suomennettu myös? Itse ostan mielummin kovakantisia kirjoja mutta kyllä mulle pokkaritkin välillä kelpaa :)

    VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...