torstai 28. huhtikuuta 2011

Lenkkeilystä

Varmaan olette huomanneet että blogin nimi on vaihtunut. Johtuu siitä, että päivitän blogiin nykyään muutakin kuin pelkkiä vaateostoksia, pyrin tekemään tästä enemmänkin lifestyle blogia. Blogini on perustettu vuonna 2008, joten sen konteksti on jo hieman muuttunut :)

Nimi muuttui nyt englanniksi koska minulla on näköjään ulkomaalaisia lukioita, joilta olen saanut jopa e-mailia. He ovat käyttäneet sivuni kääntämiseen google-kääntäjää.

Olen harkinnut että jos kirjoittaisin jonkun käännöksen englanniksi lyhyesti postauksestani tai sitten suoraan kääntäisin sen googlessa ja pastettaisin sen tänne, niin säästyy lukijoilta sekin vaiva. Käännöshän ei sitä kautta ole täydellinen mutta suuntaa antava se kyllä on :)

Blogini on suunnattu Firefox selaimelle, ja olen huomannut että muut selaimet näyttää blogini päin persettä. Kuten Explorer ja Opera, ei se vaan toimi. En ymmärrä mitä tähän pitäisi tehdä että se näyttäisi kaikkialla samanlaiselta, kun kaikki jutut on tehty bloggerin omalla ohjelmalla. Tiedä sitten.

Jos vain mahdollista niin avatkaa blogini Firefoxilla :)

Niin, jospa pääsisin nyt asiaan.Aloitin aktiivisen lenkkeilyn vuoden alussa. Asia johtui siitä yksinkertaisesta syystä, että olin päässyt huomaamattani lihomaan. En mahtunut kunnolla vaatteisiini.

Olen aikaisemminkin lenkkeillyt ja pudottanut tällä tavoin painoa, mutta olin tyhmä ja lopetin sen. Pudotin yhtenä kesänä 10 kg painoa pekästään sillä että juoksin kuin hullu ja söin terveellisesti. Lihoin takaisin kilot koska tykkäsin ryyppäillä esimerkiksi mansikka-lime sidukkaa. Siidereissähän ei ole yhtään energiaa, eihän? Viime kesänä en ollut edes töissä joten päivät pitkät join sidukoita joita tuotiin lavatolkulla virosta. Hyi hyi. Tuhma minä!

Jokatapauksessa, nyt taas aktiivisena käyn päivittäin lenkillä. Lähellä asuntoani on tietysti Puijo, mutta se on vielä osittain lumessa, joten olen juossut läheistä lampea ympäri. Lampi on siinä mielessä hyvä, koska se on noin yhden kilometrin mittainen ympärysmitaltaan. Näinollen pystyn aina laskemaan montako kilometria olen juossut sen mukaan, montako kierrosta juoksen lampea ympäri.

Normaalilla lenkillä juoksen noin 3-4 km, tähän ei lasketa alkulämmittelyä, mikä on yksi kierros alussa ja lopussa. Sitten jos minulta jää lenkki välistä niin juoksen 4-5 km. En tietenkään aloittanut lenkkeilyä tämmöisillä matkoilla, vaan olen vähitellen pidäntänyt matkaa. Aluksi taisin vain kävellä rivakasti.

Olen laihtunut joitain kiloja vuoden alusta, mutta enimmäkseen vartaloni on kiinteytynyt ja läski korvautunut lihaksella.

Viimmevuonna huomasin että mitä V*ttua, minun vatsani höllyy kun kävelen :D Olin että ei saatana, pakkohan tälle jotain tehdä. Nykyään masu ei hölly, ja olen ylpeä saavutuksestani!

Tavoitteenani olisi pudottaa vielä 5kg, ja sitten kiinteyttää käsivarsia ja vatsaa, ja pitää se siinä. Kuntoa pitäisin yllä jokatapauksessa, ihan senkin takia että koska harrastan Taidoa, se laji vaatii lihaskuntoa aika paljon jos meinaa tehdä niitä kaikenmaailman voltteja ja kärrynpyöriä.

Lenkkeilyvarusteista voisin kertoa sen, että kenkiin kannattaa panostaa. Oma isäni lenkkeilee 4-5 kertaa viikossa noin 15km kerrallaan, joten hän ymmärtää tämän asian tärkeyden. Hän on valmis sponsoroimaan minulle kunnon lenkkikengät. 200€ lenkkareista ei ole vielä paha hinta, ja se kannattaa pulittaa jos meinaa päivittäin lenkkeillä.

Muu lenkki varustus minulla on isiltä perittyä. Hän ostelee itselleen lenkkipukuja: kevyitä, tuulepitäviä mutta hengittäviä. Isäni on pikkuinen ukonkäppänä joten hänen vaattensa sopivat minulle hyvin. Saan siis häneltä edellisen puvun kun hän ostaa itselleen uuden, eli e n ole joutunut siis ostelemaan sen kummemmin mitään erillisiä lenkkiasuja, eikä se pääasia siinä touhussa olekkaan. Olen kyllä nähnyt jotain hyvän päivän lenkkeilijöitä joilla on fiinit urheiluasut, mutta lenkillä käydään kerran kuussa :D

( Tänään näin naisen joka oli pukeutunut niin vartalonmyötäiseen lenkkiasuun että takapuoli hyllyi joka suuntaain ihan sikana, hyvä ettei cameltoe näkynyt :D Hän kuvitteli varmaan olevansa seksikäs. Minun silmääni se näytti aika groteskilta. )

Kesäisin itse vedän lenkkipolulla ihan homo-ämmän shortseissa ja topissa. En juokse suunapäänä vaan kevyttä hölkkää joka tuo hien pintaan ja hengityksen kulkemaan nopeammin. Tarkoituksenahan ei ole juosta kilpaa kenenkään kanssa. Suunapäänä juokseminen vaan vie kaikki voimat eikä jaksa pitkiä matkoja.

Syön normaalia perusruokaa kerran tai pari päivässä, ja jos ei ole rahaa niin vedän ruisleipää ja juustoa. Maito on kanssa hyvä juoma. Pullat ja alkoholin olen pyrkinyt vähentämään. Aikaisemmin ryyppäilin melkein joka viikko, nyt alkoholi maistuu ehkä kerran kuussa tai kahdessa. Ostan myös lidlin vissyä 6 päkin, ja voin sitä ryystää sitten kun lenkiltä tulen. Jääkylmä vissy on ihan <3

Lenkkeillessä itse kuuntelen mp3:selta reipasta musiikkia tai jopa kirjaa. Aika kuluu pajon mukavammin :) Lenkkeilystä tulee myös itselle hyvä mieli, ja jaksaakin arkena paremmin.

Mielestäni se, että uhraan 30m-1t päivässä lenkille, ei ole kovin paljoa. Itseäni haukun jos en saa raahattua sitä läskiä persettäni ulos edes sen vertaa.

5 kommenttia:

 1. Oon huomannut saman tuon selainhomman kanssa. Juuri kun olin tyytyväinen omaan blogini ulkonäköön katsoin sitä eri selaimella ja eiköhän kaikki pitänyt tehdä uusiksi. Sama homma on muuten jos katsoo macilla, se heittää varsinkin taustat ihan miten sattuu ! Inhottavaa. :/

  VastaaPoista
 2. Blogisi toimii myös Google Chromella, ainakin mulla! :)

  VastaaPoista
 3. Viivi:
  Joo, en tiedä miksei tätä bloggeria ole voitu tehdä niin että se olisi yhteensopiva kaikille selaimille.. itse kun olen katsonut jollain Explorerilla omaa blogiani niin se heittää kaikki nuo lukijat, blogiluettelot yms jutut ihan alas.
  Saat sitten selata puolenkymmentä päivitystä että pääset tarkastelemaan niitä :/


  Akka Perkele : No hyvä että ees joku selain pelaa :D Se chrome on hyvä selain kun se kääntää halutessaan ulkomaalaisia sivuja suomeksi tai ihan miksi vaan.

  VastaaPoista
 4. Lenkkeily kannataa <3 Itsekin käyn joka päivä jos on ollut kevyt päivä töissä. Työni on melkoista juoksemista ja hikijumppaa, joten siinä tulee aina sitten lenkkeiltyä välillä tarpeeksi :'D Mutta se tunne kun pääsee illalla ulos reippaalle kävelylenkille <3

  VastaaPoista
 5. Grotesca: Itse olen miettinyt että mitenkähän on jaksamisen aika sitten kun itse jos ja kun pääsen töihin.. helpphan se nyt minun on lenkillä käydä kun ei ole koulua tai töitä tai oikeastaan yhtään mitään.
  Varmaan pitää käydä siellä lenkillä ennen töihin menoa, eli tarkoittaa varmaan sitä että herätään aamutunneilla :D

  VastaaPoista

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...