tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kirja arvostelu vol 6. Rick Riordan: Percy Jackson Salamavaras

Nyt viimeaikoina on tullut näköjään luettua paljon nuorille ja teineille tarkoitettuja kirjoja, mutta ei se minua haittaa. Pidän paljon fantasiakirjallisuudesta, vampyyreistä ja ylipäätään kaikesta missä tapahtuu kaikkea yliluonnollista.


Tämä kirja kertoi nuoresta pojasta, Perseus Jakcksonista jolla on keskittymishäiriöitä,lukihäiriö ja hän on ongelmanuori joka erotettiin koulusta jopa kuusi kertaa.

Hänen elämänsä on kutakuinkin normaalia siihenasti kunnes hän lähtee luokkaretkelle museoon. Museossa hänen kimppuunsa hyökkää jokun muu kuin ihminen, ja opettaja antaa hänelle kynän joka muuttuu miekaksi.

Hän päätyy monen mutkan kautta kesäleirille jossa on puoliverisiä nuoria, heidän toinen vanhempansa on jumala. Kaikilla nuorilla on jotain yliluonnollisia kykyjä, riippuen siitä kuka heidän jumalansa sattuu olemaan.

Kesäleirillä on mökit jokaiselle kreikaan vähääkään tunnetulle jumalalle, ja mökeissä asuu kyseisen jumalan jälkeläisiä. Percy itse asuu yksin mökissä, koska hänen isänsä on Poseidon. Percyllä on erikoisvoimia joita hän käyttää jos merivettä on lähistöllä.

Jumalien välille on tulossa sota, koska Zeukselta on varastettu mestari salama. Syy on vieritetty Percyn niskoille, ja hän lähtee kahden ystävänsa kanssa etsintä retkelle. Hän seikkailee manalan kautta olympokselle, ja vähän muuallekkin. Tarina jää hieman auki, joten toinen kirja on luettava kunhan sellaisen käsiini jostain saan.

Kirjaa luettaessa tuli mieleen että olisi ehkä pitänyt vähän enemmän perehtyä kreikan mytologiaan ja jumaltarustoihin. Nimet olivat minulle vaikealukuisia ja menivät välillä sekaisin. Kirjan takana kuitenkin oli luettelo jossa kaikki jumalat yms. muut tyypit oli selitetty.

Kirjasta on tehty myös elokuva, mutta kuten elokuvilla on tapana, se ei näytä kaikkea mitä kirjassa tapahtuu. Percy on kirjassa 12- vuotias, mutta näyttää miltei aikuiselta elokuvassa. He eivät myös käy kaikissa paikoissa elokuvan aikana, ja tapahtumat menevät yllättäen eritavalla kuin kirjassa. Percy on myös kuvailtu erinäköiseksi kuin miltä hän elokuvassa näyttää.

Kertomus sijoittuu nykyaikaan johon on yhdistetty fantasiaa.

Suosittelen lukemaan tämän kirjan, se oli mielestäni viihdyttävä ja siinä oli paljon asiaa. Hyvässä lykyssä saattoi oppia jopa jotain Kreikan jumalista.

Kirja maksoi suomalaisessa kirjakaupassa noin 11€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Remember Your Manners.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...